Google счита, че заради ограниченията, наложени на Huawei, под заплаха

...
Google счита, че заради ограниченията, наложени на Huawei, под заплаха
Коментари Харесай

Google предупреди Тръмп за последствията от санкциите срещу Huawei

Google смята, че поради рестриктивните мерки, наложени на Huawei, под опасност може да се окаже националната сигурност на Съединени американски щати.

Гугъл предизвести администрацията на президента Доналд Тръмп за това, че националната сигурност на Съединени американски щати ще бъде сложена под опасност, в случай че Вашингтон продължи да упорства за въвеждането на тотални експортни ограничавания против китайския софтуерен колос Huawei . Информация е на Financial Times, който цитира три разнообразни източника.

Според изданието, управлението на Гугъл подтиква американските чиновници и служители към анулация на възбраната за доставки на програмен продукт и технологии на Huawei без лиценз, утвърден от Вашингтон. Това е някак обърната версия на подхванатото от Тръмп.

Идеята е следната. Гугъл предизвестява, че в случай че влезе в действие възбраната за възобновяване на мобилната операционна система Android за смарт телефоните на Huawei, то китайката компания ще бъде принудена да създаде и употребява личната версия на мобилна Оценка за съвместимост. В този случай е прекомерно огромна вероятността на пазара да се появи модифицирана от Huawei версия на Android, която съгласно Гугъл е изцяло допустимо да има значително бъгове спрямо оригинала. По този метод смарт телефоните на Huawei ще се окажат по-уязвими за хакерите.

Изглежда напълно неразбираемо, какво отношение има всичко това към националната сигурност на Съединени американски щати, където не се продават смарт телефоните на Huawei. Но логиката на Гугъл е следната: телефоните с китайската операционна система ще стартират да се продават в целия свят и рано или късно някой американец ще показа конфиденциална информация с консуматор, употребяващ устройство на Huawei. Тоест, налице е опасност за националната сигурност.

„Нашата цел е да защитим сигурността на потребителите на Гугъл, употребяващи милионите смарт телефони на Huawei в Съединени американски щати и по целия свят“ – съобщи представител на интернет колоса.

Да си напомним, че в средата на месец май министерството на търговията на Съединени американски щати включи Huawei и обвързваните с него 70 компании в специфичен черен лист за активност, която съгласно Вашингтон, опонира на националната сигурност на Съединени американски щати. Но към този момент няма нито едно доказателство за осъществяване на сходна активност.

Малко по-късно Alphabet, спазвайки нарежданията на управляващите, ограничи взаимната си работа с Huawei. В отговор на това Huawei Technologies предизвести, че тези наказания ще нанесат щета на 1200 американски производители и снабдители на съставни елементи. Едновременно с това китайският софтуерен колос даде обещание оптимално бързо да показа своя лична операционна система.

Изненадващ ход на Гугъл, който на процедура сътвори чудноват абсурд – от една страна, софтуерът и технологиите би трябвало да бъдат лимитирани за Huawei тъй като се заплашва националната сигурност, а въпреки това ограничението на софтуера и технологиите за Huawei също са опасност за националната сигурност на Съединени американски щати.

По материали на Forbes.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР