Google съвсем скоро ще започне да предлага банкови сметки на

...
Google съвсем скоро ще започне да предлага банкови сметки на
Коментари Харесай

Google започва да предлага и банкови услуги

Google напълно скоро ще стартира да предлага банкови сметки на своите консуматори, трансформирайки се в следващия софтуерен колос от Силициевата котловина, който навлиза в света на финансовите услуги, написа The Wall Street Journal.

Проектът носи кодовото име Cache и най-вероятно ще проработи през идната година. Сметките ще бъдат ръководени от Citigroup Inc.

Големите софтуерни компании виждат във финансовите услуги метод да се приближат още повече до потребителите, да ги задържат в своите екосистеми и в някои случаи да получат скъпи данни. Apple Inc. пусна кредитна карта това лято, а Amazon.com Inc. също води договаряния за банкови сметки. Фейсбук Inc. работи по цифрова валута, а през днешния ден показа опция за изпращане на пари през своите приложения.

Засега наподобява, че задачата на Гугъл не е изключително висока. Сметките са широкоразпространен артикул, който потребителите не сменят постоянно. Но те съдържат извънредно скъпа информация за потребителите - какъв брой пари изкарват, къде пазарят и какви сметки заплащат.

Компанията ще би трябвало да убеди обществото, което от ден на ден се тормози за персоналните си данни, че тази информация може да бъде поверена на колоса, към който постоянно се появяват кавги. Засега от Гугъл дават заричане, че няма да продават финансовите данни на трети страни. От компанията към този момент са поръчали и получили изследване, съгласно което 58 % от хората в Съединени американски щати биха се доверили на финансов артикул от Гугъл.

Големите банки към този момент са изправени пред конкуренция от софтуерни компании, изключително измежду милениалите, като измежду най-популярните образци са Venmo, Revolut и други.

Потребителите ще имат достъп до своите сметки посредством цифровия портфейл Гугъл Pay, който е напът да доближи 100 милиона консуматори през 2020 при 39 милиона през 2018 година Apple Pay има към 140 милиона консуматори през 2018 година /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР