Google съществува сравнително отскоро, но все пак има голямо влияние

...
Google съществува сравнително отскоро, но все пак има голямо влияние
Коментари Харесай

Мислите си, че сте чели всичко, но ето 25 факта за „Гугъл“, които може би не знаете

Гугъл съществува относително неотдавна, само че въпреки всичко има огромно въздействие върху обществото и културата. Хората го употребяват за всичко – от извършване на покупки до изследвания. Без него дoри интернет ни се коства неосъществим.

Но какво прави Гугъл толкоз неповторима и сполучлива компания? Ето 25 обстоятелството за Гугъл, които ще се радвате да научите.

Името му в началото щеше да бъде Backrub.

В началото Лари Пейдж и Сергей Брин считали да нарекат търсачката Backrub – от противоположна връзка. Впоследствие вземат решение да е Гугъл, което звучи много по-добре.

Гугъл Mirror е ротационна версия на Гугъл.

Ако желаете да видите по какъв начин наподобяват нещата от другата страна на Гугъл, потърсете Гугъл Mirror и това ще ви води до страница, която е изцяло обърната.

Гугъл в действителност е правопис на Googol.

След като са решили, че Backrub не е добра концепция за име, Пейдж и Брин избират името Гугъл “след математическия номер googol, който значи номер 1 на 100 нули.

Гугъл Sky ви дава визия към Вселената.

Всеки знае за Гугъл Earth – приложението, което ви разрешава да изследвате съвсем всички аспекти на нашата синя планета. Но те също по този начин разполагат с Гугъл Sky – приложение, което ви разрешава да изследвате звезди, съзвездия и нашата галактика.

Можете да играете Atari Breakout в Гугъл Изображения.

Ако отидете в Гугъл Изображения и търсите Atari Breakout, ще ви разреши да пуснете играта в браузъра. Опитайте!

Гугъл оказва помощ за попречване на самоубийства.

Ако някой търси нещо, което евентуално може да бъде знак, че обмисляте самоубийство, Гугъл извежда гореща линия за попречване на самоубийства, с цел да помогне на хората.

Гугъл употребява уеб инструмент, наименуван foo.bar, за набиране на хора.

Гугъл непрестанно набира и наема хора в голямата им корпорация. Начинът, по който те го вършат, е инструмент, наименуван foo.bar, който ревизира за хора, които търсят характерни термини за програмиране. Ако постигнете някои от критериите, те може да ви потърсят.

Офисите на Гугъл са проектирани по този начин, че никой да не е на повече от 60 метра от храната.

Когато Сергей Брин работи с архитекти за офисите, той желае „ никой да е на повече от 60 метра от храната. “ Някои считат, че това е просто метод да подтиква чиновниците да седят в офиса по-дълго, само че е по-скоро метод за сближение на колектива.

Гугъл е водеща мощ в софтуерната промишленост в разноските за научноизследователска и развойна активност.

През 2016 година Гугъл похарчи 14 милиарда $ за разноски за научноизследователска и развойна активност, изпреварвайки други софтуерни колоси, като Apple и Microsoft.

Те наемат кози, с цел да пасат тревата.

Въпреки че е водач в софтуерния бранш, Гугъл към момента се доверява на положителни старомодни кози да пасат тревата. Те наемат говеда и 200 кози, с цел да излязат, да ядат тревата и да я наторят като част от зелена самодейност.

Гугъл обича кучета.

В наръчника за чиновниците си Гугъл има секция „ Политика за кучета “, където разрешава на чиновниците да водят кучетата си с тях на работа.

Компанията разполага и с хора, които се грижат за кучетата, несъмнено. Те считат, че чиновниците, които могат да заведат кучетата си на работа, нормално са по-щастливи.

Първото вместилище на компютъра на Гугъл е издигнато с Lego.

Сергей Брин и Лари Пейдж построяват първата си компютърна памет от многоцветни блокчета Lego Duplo. Логото на Гугъл има толкоз доста смисъл в този момент.

Частните самолети на Пейдж и Брин имат писти в НАСА.

От НАСА не разрешават частен аероплан да каца на пистите им, само че направи изключение за Педж и Брин. Защо? Това се прави в подмяна на правото нейни учени и съоръжение да бъдат транспортирани със самолетите на двамата милиардери.

Гугъл има великодушни компенсации при гибел на чиновниците.

Ако чиновник на Гугъл почине, живият брачен партньор ще получава чек за 50% от заплатата му всяка година за десетилетие.

От 1998 година насам Гугъл е придобила повече от 170 компании.

Подобно на неудържима паст, която гълтам всяка друга компания по пътя си, Гугъл е придобила огромен брой компании от основаването си. 170, с цел да бъдем точни.

Гугъл има T-rex в седалището си в Калифорния.

Гугъл има тиранозавър рекс (T-Rex), за който се твърди, че е изработен от същински фосили от динозаври от Калифорнийския университет. Казва се Стан.

Гугъл желае да се продаде на Excite за 1 млн. $.

През 1999 година, Пейдж и Брин отиват при основния изпълнителен шеф на Excite Джордж Бел, с цел да продадат Гугъл за 1 млн. $. Дори и откакто падат на 750 000 $, Бел въпреки всичко взема решение да не купува.

Сега Гугъл коства някъде към 167 милиарда $, а Excite, наподобява, че е още в 1999 година

Първият туит на Гугъл е в двоична бройна система

Гугъл пускат първия си туит, който споделя „ Аз съм 01100110 01100101 01100101 01101100 01101001 01101110 01100111 00100000 01101100 01110101 01100011 01101011 01111001 00001010 “. Това значи „ Чувствам се късметлия “.

Първият Гугъл Doodle е фигура на фестивала Burning Man.

През 1998 година Пейдж и Брин отиват в пустинята Невада, с цел да участват на фестивала Burning Man и измислят първия doodle на Гугъл – фигура на Burning Man.

Избрали са минималистичният дизайн, тъй като Брин не е познавал HTML.

Гугъл стартира с доста минималистичен дизайн, тъй като не разполага с уеб админ, а Сергей Брин споделя: „ Аз не върша HTML. “ Резултатът е това, което имаме през днешния ден, а от този момент насам традицията продължава.

Гугъл има домейни с правописни неточности със личното си име.

Гугъл има доста домейни с неверно изписване на личното си име, тъй че да може да пренасочва хората към истинския уебсайт.

Новите чиновници се назовават ​​Nooglers.

Ако работите в Гугъл, вие сте наименуван Googler, само че в случай че преди малко сте нает, вие сте наименуван Noogler.

Гугъл е прибавен в речника като дума през 2006 година

Не беше нужно дълго време думата Гугъл да се трансформира в същинска дума в речника. Той е прибавен като глагол в речника Merriam-Webster през 2006 година

Гугъл предлага на всички чиновници безвъзмезден обяд.

Кога за финален път шефът ви даде безвъзмезден обяд? Ако работите в Гугъл, това ще ви се случва всеки ден.

Гугъл търсене употребява повече изчислителна мощ, в сравнение с е нужно, с цел да се изпрати Apollo 11 на Луната.

Технологията е предходна дълъг път. Колко надалеч? Е, когато и да е, когато вършиме просто търсене в Гугъл, вие имате повече мощност, в сравнение с НАСА е употребила, когато започва задачата Apollo 11 на Луната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР