Google са въвели ограничение за създаване на файлове в Drive,

...
Google са въвели ограничение за създаване на файлове в Drive,
Коментари Харесай

Скрито ограничение в Google Drive дори и ако си плащате

Гугъл са въвели ограничаване за основаване на файлове в Drive, като всеки акаунт може да прави до 5 милиона файла.

Промяната е била въведена още през месец февруари без никакво предизвестие и обществено обявяване. Тя визира всички консуматори на Гугъл Workspace, без значение от това дали употребяват услугите гратис или платено.

Някои консуматори напълно инцидентно и внезапно са научили за смяната, когато осъзнават, че не могат да качват повече файлове, без значение от обстоятелството, че си заплащат с цел да употребяват спомагателни терабайти. Изненаданите ползватели на Drive са получили известие, че не могат да качват повече файлове  преди да изтрият някои от към този момент качените. На този стадий обстановката може да се заобиколи като някои от наличните към този момент файлове в  Drive се архивират в zip формат.

Първоначалната реакция на потребителите е била да рапортуват казуса на Гугъл като бъг. За изненада американската компания излиза с публично изказване, че това е новият метод, по който ще действа Гугъл Drive, с цел да се „ запазят работните качества и надеждността “ и да се „ предотвратят злоупотреби “ със системата.

Когато достигнете лимита би трябвало да получите уведомление с указания да се свържете с поддръжката на Гугъл. Добрата вест е, че ограничаването от 5 милиона файла визира единствено файлове, които  вие персонално създавате. Тези, които са ви споделени не влизат в тази численост.

Това ограничаване основава особени проблеми на потребителите, които си заплащат с цел да употребяват услугите. Причината за това, че те евентуално ще доближават до лимита от 5 милиона основани файла преди да доближат ограничаването от гигабайти. Със сигурност сходно държание може да накара доста от плащащите консуматори да премислят бъдещите си планове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР