Google редовно помага на американските правоприлагащи органи да улавят престъпници,

...
Google редовно помага на американските правоприлагащи органи да улавят престъпници,
Коментари Харесай

Google разкривал убийства, докато следи потребителите си

Google постоянно оказва помощ на американските правоприлагащи органи да улавят нарушители, като им дава информация за своите консуматори, както и като разкрива тяхното местоположението, оповестява в. " Ню Йорк Таймс ".
Според обявата, служителите на реда и ФБР получават данни освен за обвинени, само че и за всички консуматори на Гугъл, които са покрай мястото на престъплението.
Органите на реда в Съединени американски щати могат да изискат от Гугъл данни за всички телефони, които са се намирали в региона на закононарушението.
Първоначално Гугъл разкрива единствено тяхното местонахождение. След това полицията селектира тези консуматори, които съставляват интерес за следствието, и изисква информация за тяхното придвижване.
Едва откакто полицията сформира лист с евентуалните обвинени и очевидци, Гугъл би трябвало да разкрие цялостната информация за тези консуматори.
Според обявата полицията стартира да употребява услугата за следене на местоположението на потребителите на Гугъл през 2016 година Анонимен чиновник на компанията декларира пред вестника, че корпорацията получава 180 желае за откриване на данни от органите на реда седмично.
Разкритията провокират терзания, тъй като събраната от Гугъл информация може да се употребява освен против престъпни нарушители, а и против щатски или непознати жители, които са се оказали забавни за разследващите служби на Съединени американски щати.
Американските правоприлагащи органи обаче разкриват, че с помощта на технологията са се разкрили причинителите на голям брой закононарушения, в това число убийства.
Последният сходен случай става прочут с това, че откриването на причинител на ликвидиране от Аризона би било изцяло невероятно без помощта на Гугъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР