Google разследва как са изтекли 1000 разговора, записани от микрофон

...
Google разследва как са изтекли 1000 разговора, записани от микрофон
Коментари Харесай

Google разследва изтичане на 1000 разговора от техни домашни смарт устройства

Гугъл проверява по какъв начин са изтекли 1000 диалога , записани от микрофон в домашно смарт устройство , оповестява БиБиСи.

Белгийската телевизия VRT разкрива записи, направени от устройствата на Гугъл Home в Белгия и Холандия .

Компанията изяснява, че записите са от човек, който оказва помощ да се усъвършенстват езиковите качества на домашните системи. Допълват, че са подхванати стъпки за отбрана на неприкосновеността на персоналния живот на хората.

VRT разяснява, че по-голямата част от записите, които са прегледани, са къси клипове , записани от устройствата на Гугъл Home, до момента в който притежателите ги употребяват .

Въпреки това, 153 са " диалозите, които в никакъв случай не е трябвало да са записани ", тъй като фраза OK Гугъл не е употребена .

Тези несъзнателно записи включват: другарство в спалня, родителите беседват с децата си и диалози с поверителна информация.

VRT добавя, че устройствата са записали тези диалози , тъй като потребителите са споделили дума или фраза, която звучи сходно на OK Гугъл, което е задействало устройството.

Отговаряйки в блога си на VRT, Гугъл съобщи, че споделя записи с специалисти, които " схващат нюансите и акцентите " на избрани езици, с цел да създадат представителя си по-точен.

" Това е сериозна част от процеса на създаване на речеви технологии ", се споделя в отговора, запаметяването на записи е изключено по дифолт , когато хората стартират да употребяват домашните устройства.

Гугъл изследва по какъв начин реализатор е съумял да даде на VRT достъп до базата данни със записани известия. " Нашите екипи за сигурност и цялост на персоналния живот са задействани по този въпрос, проверяват и ние ще предприемем дейности ".
 Гугъл призна за прикрит микрофон в домашни аларми повече от година
Гугъл призна за прикрит микрофон в домашни аларми повече от година

Компанията е позволила неточност, само че се извинява и не е употребила микрофоните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР