Google разширява с ускорени темпове своята облачна инфраструктура, изграждайки нови

...
Google разширява с ускорени темпове своята облачна инфраструктура, изграждайки нови
Коментари Харесай

"Гугъл" прокарва частни междуконтинентални кабели

Гугъл уголемява с ускорени темпове своята облачна инфраструктура, изграждайки нови центрове за данни и междуконтинентални подводни кабели, заяви американското софтуерно издание ZDNet, представено от Technews.

Плановете на компанията плануват пробутване до 2019 година на три подводни кабела: Curie - сред Чили и Лос Анджелис; Havfrue, който ще свърже Съединени американски щати с Дания и Ирландия; и Hong Kong-Guam - за връзка сред основните информационни центрове в Азия.

В момента на мрежата на Гугъл се пада една четвърт от международния интернет трафик.С реализацията на плана Curie, компанията ще стане първият огромен телекомуникационен състезател с частни междуконтинентални кабели.

Същевременно, още през първото тримесечие на 2018 година Гугъл ще отвори нови центрове за данни в Холандия и Монреал (Канада), а по-късно интернет колосът ще осъществя сходни планове в Лос Анджелис, Финландия и Хонконг.

Това ще бъдат не просто центрове за данни, а така наречен зони за досегаемост. Идеята е близко ситуирани дейта центрове да взаимодействат между тях, като оказват помощ на клиентите бързо да реалокират работно натоварване от една изчислителна площадка на друга, в случай че възникне проблем в някой от тях.

Гугъл оперира сега 44 такива зони, разпределени в 15 района. Компанията предлага на клиентите да разпростират системите си в разнообразни зони и райони, с цел да бъдат предпазени от непредвидени повреди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР