Google разкри плановете си да инвестира 550 млн. долара в

...
Google разкри плановете си да инвестира 550 млн. долара в
Коментари Харесай

Google инвестира 550 млн. долара в китайски гигант в електронната търговия

Google разкри проектите си да влага 550 млн. $ в платформата JD.com – един от колосите на китайската електронна търговия. Това е решаващо партньорство за Гугъл, което по едно и също време ще завоюва позиции на компанията на големия китайски потребителски пазар и ще изпрати известие до съперници като Amazon. Това обаче надалеч не значи, че JD.com няма да извлече изгоди от обединяването.



С присъединението си към Гугъл Shopping, JD.com, която към този момент се радва на вложения от страна на съществени компании като Tencent и Walmart, ще усъвършенства профила си в международен мащаб и ще завоюва милиони евентуални клиенти в Югоизточна Азия, Европа и Съединени американски щати.

Що се отнася до Гугъл, това съдействие дава на компанията рамо против откритите играчи Alibaba и Amazon. JD.com е вторият по величина онлайн търговец на дребно в Китай и има както експертиза, по този начин и логистична система, която Гугъл може да употребява. Основният проект на Гугъл е да " форсира метода, по който екосистемите за продажби на дребно дават потребителски опит” в световен мащаб, както и в бързо развиващия се онлайн бранш в Югоизточна Азия.

Сделката продължава и наклонността артикули на Гугъл да минават цифровите граници на Китай, макар проблемите, с които търсачката на компанията се сблъска в предишното. През януари Гугъл влага 120 милиона $ в платформата за електронни спортове Chushou, която бързо се оформя като главен противник на Twitch.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР