Google публикува във вторник, че е похарчила рекордните 21,2 милиона

...
Google публикува във вторник, че е похарчила рекордните 21,2 милиона
Коментари Харесай

Ето колко похарчиха Google и Facebook за лобизъм

Google разгласява във вторник, че е похарчила рекордните 21,2 милиона $ за лобиране пред държавното управление на Съединени американски щати през 2018 година, надминавайки предходния си връх от 18,22 милиона през 2012 година, осведоми Reuters. Компанията нормално води класацията за разноски за лобизъм и е направила съществени разноски в тази тенденция, поради наболелите кавги към практиките ѝ и засиленото внимание, което притеглиха те върху нея.

Фейсбук разкри, че също по този начин е похачрчила повече за лобиране през 2018 година в сравнение с в миналото преди - 12,62 млн. $. Това се е покачване от 11,51 млн. $ през 2017 година, съгласно изследване мозъчния концерн Center for Responsive Politics.

Индустрията има добра причина да усили увеличи въздействието си предходната година: тя е изправена пред по-голям конгресен и регулаторен надзор след многочислени нарушавания, свързани с персоналните данни и разкрития, че Русия е употребила медийните им платформи за разпространяване на агитация, предопределена да повлияе на президентските избори през 2016 година.

Някои критици от промишлеността също споделят, че софтуерните колоси са станали прекомерно огромни и прекомерно мощни, което води до оферти отляво и отдясно на политическия набор, че фирмите би трябвало да бъдат разрушени.

Гугъл съобщи, че лобира за десетки въпроси, което отразява какъв брой неразривно свързани са стнали нейните услуги с ежедневния живот на американците и търговията. В документите са представени тематики като неприкосновеността на персоналния живот, сигурността на персоналните данни, антитръст практиките, интернационалната данъчна промяна, митата, търговията, опиоидната рецесия, изкуствения разсъдък, облачните услуги, самостоятелните транспортни средства, имиграцията, бъдещето на работата, криптирането и националната сигурност, написа Bloomberg.

Депутатите и регулаторите на Съединени американски щати все по-усилено преглеждат нови правила за отбрана на персоналните данни и антитръстовите правила, с цел да овладеят мощта на огромните снабдители на интернет услуги. Регулаторните реакции в Съединените щати, както и в Европа и Азия, са покрай върха на листата с опасения за вложителите на технологии, съгласно финансовите анализатори.

Microsoft е похарчила 9,52 млн. $ за лобиране през 2018 година, съгласно отчетите ѝ от вторник, спрямо 8,5 млн. $ през 2017 година, само че под 10,5 млн. $ през 2013 година

Apple е похарчила предходната година 6,62 милиона $, в съпоставяне със своя връх от 7,15 милиона $ през 2017 година, съгласно данни на Center for Responsive Politics.

Главният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай, който за пръв път даде показания през декември пред американския Конгрес, съобщи, че компанията поддържа концепцията за национално законодателство по отношение на поверителността на данните. Но оспори обвиняванията за политически пристрастия, които се демонстрират в резултатите от търсенето в платформата на компанията и за задушаване на конкуренция.

Facebook декларира, че разискването на " интегритета на изборите " с представители на националната сигурност е измежду новите области на лобиране през четвъртото тримесечие. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР