Google публикува данните за локацията на своите потребители в света,

...
Google публикува данните за локацията на своите потребители в света,
Коментари Харесай

Google проследи как всяка държава спазва изолацията: У нас със 66 % спадат посещенията на ресторанти и с 32 % на паркове

Google разгласява данните за местоположението на своите консуматори в света, с цел да разрешава на държавните управления да ревизират успеваемостта на ограниченията за обществена отдалеченост в битката против пандемията от ковид. Технологичният колос пусна отчет за придвижванията на хората в 131 страни по света - целият лист вижте тук, до момента в който данните за България са разполагаем тук.
Докладът демонстрира процентни съотношения в увеличение или понижаване на визити на паркове, магазини, бизнес здания, а за задачата се употребяват агрегирани анонимни данни от потребителите, които са задействали история на локациите на своя телефон.
Данните показват, че до 29 март в България е регистриран спад в визитите на заведения за хранене и кафенета с 66%, с 36 на 100 са намалели визитите в хранителни магазини, а до паркове с 32%. В градския превоз има 58% по-малко хора.
Ето го и сравнението с Италия: Там има 94% по-малко хора в заведенията за хранене, в супермаркетите този спад е с 85 на 100, в парковете с 90%, а в градския превоз с 87%, обобщи БНР.
Ограничителните ограничения в Австрия са съпоставими с тези в България, въпреки там да няма оповестено изключително състояние. Данните на „ Google “ демонстрират, че 87% по-малко австрийци вървят по заведения за хранене, 64% е спадът в придвижването до хранителни магазини, до парковете е 43 на 100, а в градския превоз има спад от 71%.
В Съединените щати се чака Белият дом скоро да насочи рекомендация към американците, които живеят в горещите точки на епидемията да носят маски на обществени места.
В епицентъра на болестта Ню Йорк към този момент има над 1500 смъртни случая, в страната те са над 6000.
__
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР