Google призна, че служители слушат лични записи на хора, използващи

...
Google призна, че служители слушат лични записи на хора, използващи
Коментари Харесай

Подслушва ли ни Google?

Google призна, че чиновници слушат персонални записи на хора, употребяващи системата Гугъл Assistant или домашните устройства на Гугъл Home, съобщи АП.

Информацията пристигна, откакто през вчерашния ден стана ясно, че компанията проверява приключването на 1 000 записа, направени oт устройствата на компанията в Белгия и Холандия.

Белгийската телевизия VRT разкри записите, а от Гугъл незабавно показаха, че записите идват от чиновник, който е зает с това да преслушва диалози за да се усъвършенстват езиковите качества на умните устройства на компанията, написа BBC.
 Скоро и Huawei с гласов помощник, като Алекса на Amazon и Гугъл Assistant
Скоро и Huawei с гласов помощник, като Алекса на Amazon и Гугъл Assistant

Той ще е предопределен за пазара отвън Китай, с цел да конкурира другите колоси

По данни на малкия екран множеството от записите са къси и са направени в миг, когато хората употребяват услугите на Гугъл Assistant и Гугъл Home устройствата. Това става с думите " ОK Гугъл " или " Hey Гугъл ".

Имало обаче и други записи, направени, когато хората не са употребявали услугите на Гугъл - не са споделили двете вълшебни думички. Става въпрос за 153 записа, измежду които: домашни скандали; диалози в спалнята сред партньори; телефонни диалози, съдържащи персонална и конфиденциална информация; родители, говорещи с децата си и други.

От компанията са безапелационни, че записите са направени, тъй като асистентът, основан на изкуствен интелект, е бил задействан или с някоя от двете изречения, или с нещо, което звучи доста сходно на това.

В отговор към малкия екран от Гугъл изясняват, че сходни записи се вършат и по-късно се дават на техни чиновници, които да изследват другите акценти и говорни разлики на избрани езици. След това събраната информация се употребява за подобряването на услугите на компанията за Гугъл Assistant и Гугъл Home.

" Това е доста значима част от процеса на създаване на речева технология ", допълват от Гугъл.

Технологичният колос към този момент води следствие за това по какъв начин записите са стигнали до малкия екран.
 Как гласовият помощник на Amazon - Alexa може да отбрани дома ви?
Как гласовият помощник на Amazon - Alexa може да отбрани дома ви?

Той изпраща запис на необикновен тон, чул се до момента в който притежателят на дома отсъства
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР