Google преразгледа своето решение за премахване изобразяването на поддомейните „WWW“

...
Google преразгледа своето решение за премахване изобразяването на поддомейните „WWW“
Коментари Харесай

Google временно върна WWW и M в адресния ред на Chrome

Google преразгледа своето решение за унищожаване изобразяването на поддомейните „WWW“ и „M“ в адресния ред на браузъра. Това стана след доста бройните молби и рекомендации от страна на потребителите. Разработчиците на браузъра отстраниха това изобретение от версията Chrome 69, само че при идващото огромно възобновяване поддомейнът „WWW“ още веднъж ще изчезне.

Гугъл смята, че с премахването от URL на „излишните“ поддомейни „WWW“ и „M“, адресният ред става по-спретнат и по-приятен. Критиците на това съществено решение показват, че по този метод се усилва рискът от фишингови офанзиви. Специалистите по осведомителна заплаха се аргументират, че по този метод разнообразни адреси могат да наподобяват по идентичен метод. Други означават, че интернет колосът наподобява има интерес да развива личната си технология AMP.



„В Chrome 69 въведохме промени, с цел да скрием поддомейните WWW и M от адресния ред на Chrome. Но откакто погледнахме отзивите на потребителите, взехме решение да ги отменим в Chrome 69 за лични компютри и Android устройства“ – се споделя в блога на Гугъл.

Въпреки всичко, това решение е краткотрайно. Следващата версия на браузъра – Chrome 70 също ще скрива „WWW“, само че поддомейнът „M“ ще остане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР