Google предупреди, че прекратява бизнеса си китайския производител на смартфони

...
Google предупреди, че прекратява бизнеса си китайския производител на смартфони
Коментари Харесай

Google спря лиценза за Android и прекратява взаимоотношения с Huawei

Google предизвести, че приключва бизнеса си китайския производител на смарт телефони Huawei. Бъдещите устройства на компанията няма да имат достъп до магазина, за приложения и услугите на компанията. Също по този начин всички сегашни устройства на Huwaei и Honor ще спрат да получават нови версии на Android. До стъпката се стигна, откакто Huawei бе поместена в черен лист на американското държавно управление.

В неделя в профила на Android в Twitter се появи известие, че Гугъл подхваща стъпки за извършване на разпореждането на президента Доналд Тръмп. С него на процедура се не разрешава на американски компании да имат търговски взаимоотношения с Huawei.

For Huawei users " questions regarding our steps to comply w/ the recent US government actions: We assure you while we are complying with all US gov " t requirements, services like Гугъл Play & security from Гугъл Play Protect will keep functioning on your existing Huawei device.
— Android (@Android) 20 May 2019
Всичко дотук значи, че в случай че имате смарт телефон на Huawei или Honor, то ще можете да сваляте приложения от Play Services и да ползвате Gmail, Maps и останалите услуги на интернет колоса. Ефектите ще се усетят в по-дългосрочен проект. Възможно е обче да спрете да получавате нови версии на операционната система.

Китайската компания има опция да употребява версията на операционната система посредством Android Open Source Project. Въпреки това сходно прекарване ще е доста лимитирано освен поради последните събития, само че и заради обстоятелството, че Гугъл с течение на времето изтегли доста от приложно-програмните интерфейси на Android в Play Services.

До момента комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай звучеше единствено от медиите и множеството хора нямаха допир с нея. Huawei обаче е вторият по-големина производител на смарт телефони и резултатът от тази стъпка може да се окаже забележителен, най-малко в интернационален проект – устройствата на компанията за китайския пазар по този начин или другояче не употребяват услугите на Гугъл.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР