Google представи във вторник третото поколение на своите телефони Pixel,

...
Google представи във вторник третото поколение на своите телефони Pixel,
Коментари Харесай

Google показа новите си конкуренти на iPhone и Samsung Galaxy

Google показа във вторник третото потомство на своите телефони Pixel, както и интелигентен представител с екран и първия си таблет-компютър, продължавайки похода си към хардуерния свят.

Интернет колосът може да се похвали с най-ползваната мобилна операционна система, както и с обстоятелството, че задмина Amazon по продажба на умните домашните представители през последните тримесечия. Моделите Pixel обаче не съумяват да реализират триумф, събирайки под един % от пазарния дял през първите две години, по данни на Strategy Analytics, представени от Reuters.

Новите Pixel 3 и Pixel 3 XL, показани нощес, идват с нови, по-високи цени - $799 за по-малкия модел и $899 за по-големия. Гугъл показа и своя Pixel Slate таблет с операционна система Chrome OS на цена $599.

 Снимка 382819
Източник:

Акциите на Alphabet - компанията-майка - съвсем не трансформираха цената си след представянето.

Гугъл навлезе в хардуерния свят преди три години, надявайки се да копира сполучливия модел на Apple с тясно следена екосистема, в която създава и софтуера, и хардуера.

Тази година компанията ще пусне моделите в 10 страни - с четири повече по отношение на предходната година. Новите допълнения включват Франция, Ирландия, Япония и Тайван.

 Снимка 382817
Източник:

Гугъл се надява, че ще притегли и нови клиенти с AI опциите на телефона, показани по-рано тази година — изкуственият разсъдък ще може самичък да резервира часове за коафьор, да вземем за пример, както и да подвига самичък при входящо позвъняване и да желае информация за задачата му, споделяйки я със притежателя на телефона посредством текст.

 Изкуственият разсъдък на Гугъл към този момент ще приказва по телефона вместо нас
Изкуственият разсъдък на Гугъл към този момент ще приказва по телефона вместо нас

Технологичната компания показа функционалност, която ще ви изуми - и може би малко ще ви изплаши

Раян Райт от IDC обаче споделя, че Гугъл не е трансформирала задоволително новите си модели, с цел да се отличи от съперниците си.

През деветте месеца до края на 30 юни компанията е доставила едвам 2,53 милиона модела.

 Снимка 382818
Източник:

Какво оферират новите модели?

Pixel 3 и Pixel XL 3 идват с екрани с размер 5,5 и 6,3 инча. Първоначалните реакции към екраните не са изключително положителни, защото дисплеят на по-малкия модел към момента има прекомерно огромни рамки, до момента в който множеството съперници към този момент оферират редица телефони, при които екранът обгръща съвсем цялата предница. По-големият модел пък има прекомерно бездънен разрез в горната част, въпреки да не има система за лицево различаване, както iPhone и други съперници от Android света.

Телефоните имат процесори последно потомство Snapdragon 845 с осем ядра и 4GB RAM.

Камерата откъм гърба остава една - 12MP - само че в композиция със софтуера на Гугъл миналогодишният Pixel 2 си завоюва купата за най-добре снимащ телефон. Очаква се новият модел да прави още по-впечатляващи фотоси.

Телефоните могат да се похвалят още и с безжично зареждане. Както и предходните модели, новите нямат 3,5 мм аудио жак.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР