Google представи уеб сайта за разработчици Fuchsia.dev. Именно това е

...
Google представи уеб сайта за разработчици Fuchsia.dev. Именно това е
Коментари Харесай

ОС Fuchsia наближава: Google представи уеб сайта Fuchsia.dev

Google показа уеб страницата за разработчици Fuchsia.dev . Именно това е формалният уебсайт на тайнствената операционна система за необятен набор устройства, създаването на която продължава към този момент няколко години.

В уеб страницата е събрана всичката публична документи и друга потребна информация за разработчиците, които желаят да станат част от Fuchsia общността. Част от тази информация и по-рано бе налична в Гугъл Git, само че в този момент данните са показани в доста комфортен тип и са подредени във тип на азбучник. Ако посетите самия уебсайт ще видите, че той към момента се създава. Но неговата появява е очевидно доказателство, че формалният анонс на операционната система Fuchsia наближава.



Да си напомним, че Fuchsia е план за основаване на нова операционна система с отворен код, която може да работи в необятен набор компютърни устройства – от устройствата за носене и смарт телефоните до преносимите компютри и десктоп компютрите. Идеята е да се сътвори една в действителност единна операционна система, за която от дълго време мечтаят както разработчиците, по този начин и потребителите. За разлика от добре известните Android и Chrome OS, основани на Linux ядрото, Оценка за съвместимост Fuchsia се базира на лично микроядро с име Zircon , което изисква доста по-малко код, с цел да започва и работи. Тест, Fuchsia е радикално друга от Android, само че ще може да започва съществуващите Android приложения.

Интерфейсът на Fuchsia се написа благодарение на Flutter SDK, даващ опция за основаване на кросплатформен код, който може да се започва в средата на Android и на iOS. Освен това, Fuchsia поддържа езика за програмиране Dart (познат и като Sky), както и известните C/C++, Go и Apple Swift.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР