Google представи новия си смартфони Pixel 4, пише Reuters. Устройството

...
Google представи новия си смартфони Pixel 4, пише Reuters. Устройството
Коментари Харесай

Google вдигна завесата от новия си смартфон Pixel 4

Google показа новия си смарт телефони Pixel 4, написа Reuters. Устройството е с по-висококачествени камери и радарен датчик за следене на жестове на ръце. Един от основните акценти пада върху по-бързия виртуален помощник. Критици обаче означават, че телефоните нямат изненадващи функционалности и вградени екстри, които да ги избутат пред съперниците. Най-големите въпросителни падаха върху цените на смарт телефоните.

Телефоните Pixel 4 идват в два размера. Те бяха показани на конференция в Ню Йорк, на която Гугъл също по този начин сподели и първия си нискобюджетен преносим компютър, както и първите безжични слушалки.

Гугъл стартира да създава устройства преди към четири години. Ходът на компанията целеше по-бързото и по-качествено консолидиране на изкуствен интелект в устройствата от съперниците. Очакванията бяха, че тези функционалности ще разсънят огромен потребителски интерес.

Стратегията генерира смесени резултати, което обаче не обезкуражи софтуерния колос да продължи напред, отказвайки да отстъпи пред Amazon, Фейсбук и други мегакомпании, които влагат в хардуер с концепцията потребителите да отделят повече време за предлаганите от тях други услуги.

По-евтините устройства на Гугъл са измежду най-продаваните, само че това надалеч не е главен мотор на облага. Устройствата с по-високи цени като смарт телефоните Pixel не бяха толкоз сполучливи по отношение на новите модели на водещите компании в бранша като Samsung и Apple. Според анализатори това се дължи повече на ожесточената конкуренция и ограничавания маркетинг, в сравнение с качеството на устройствата.

" Хората стартират да търсят по-достъпни варианти за смарт телефони, вместо първокласни устройства за повече от 800 $ ", изяснява анализаторът на Counterpoint Морис Клеан. И това се пояснява като добра вест за модела Pixel 3a, който беше пуснат през май на цена от 399 $. Моделът ще остане разполагаем за пазаруване в десетки страни като Япония и Германия, където скоро към този момент ще се продава и Pixel 4. Това няма да стане в Индия, тъй като страната към момента не е одобрила новия радарен чип.

Pixel 3а усили продажбите на смарт телефони на Гугъл до 4,1 милиона през първата половина на 2019 година, спрямо 4,7 милиона за цялата 2018 година. Крайният резултат обаче не е толкоз впечатляващ - телефоните на Гугъл съставляват под 1% от пазара, разясняват от компанията за софтуерни проучвания IDC.

Представянето на артикули на Гугъл е постепенно и това е тенденциозен ход. Компанията съобщи, че самото разполагане на устройствата на пазара е добър ход за марката.
 Новият Pixel 4 на Гугъл - какво знаем за него
Новият Pixel 4 на Гугъл - какво знаем за него

Ще си върне ли компанията короната при камерите?

Pixel 4

Телефоните Pixel 4 стартират от 799 $ за модела с 5,7-инчов екран и 899 $ за модела с 6,3 инча екран. За първи път и четирите съществени мобилни оператора в Съединени американски щати ще оферират смарт телефоните. Продажбата на устройствата стартира от 24 октомври.

Новата функционалност, която е основана на технологията на радарите, разрешава на потребителите да пропущат песни или да издават други команди, като размахват ръцете си над екрана, без да го допират.

Телефоните включват също по този начин специфичен обектив с усъвършенстван програмен продукт за правене на фотоси през нощта.

Смартфонът идва и с усъвършенстван Гугъл Assistant, който е надълбоко интегриран в устройството, с цел да понижи времето за реакция.

Продуктовият управител на Pixel Шери Лин съобщи, че Гугъл към този момент мисли за внедряването и на 5G мрежова технология.

Pixelbook Go

Първият преносим компютър на Гугъл на умерени цени носи името Pixelbook Go. Той е с 13,3-инчов тъчскрийн екран. Началната цена на портативния компютър е 649 $.

Устройството разполага със специфичен низък панел, който улеснява държането на компютъра с една ръка. Лаптопът също по този начин тежи единствено 1,04 кг и е с 15% по-голяма батерия.

Предварителните поръчки за новия компютър започнаха във вторник в Съединени американски щати и Канда.

Pixel Buds

Гугъл сподели и нови безжични слушалки - Pixel Buds. Те също са надълбоко интегрирани с умния помощник на компанията. Слушалките ще бъдат налични от идната пролет в Съединени американски щати на цена от 179 $.
 Новият телефон на Гугъл ще се управлява без допиране на екрана
Новият телефон на Гугъл ще се управлява без допиране на екрана

Очаква се моделът да излезе през октомври
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР