Google: Политическите реклами трябва да разкриват използването на AI

...
Google скоро ще изисква политическите реклами на своите платформи да
Коментари Харесай

Google скоро ще изисква политическите реклами на своите платформи да уведомяват хората, когато изображенията и аудиото са създадени с помощта на изкуствен интелект (AI ).

Правилата са създадени като отговор на „нарастващото разпространение на инструменти, които произвеждат синтетично съдържание“, каза говорител на Google пред BBC.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Промяната ще се случи през ноември, около година преди следващите президентски избори в САЩ, и тъй като опасенията се натрупват около дезинформацията.

Страхът е, че изкуственият интелект ще го претовари.

Съществуващите рекламни политики на Google вече забраняват манипулирането на цифрови медии с цел измама или подвеждане на хората относно политика, социални въпроси, или въпроси от обществен интерес.

Но тази актуализация ще изисква свързаните с избори реклами да „разкриват на видно място“, ако съдържат „синтетично съдържание“, което изобразява реално или реалистично- изглеждащи хора или събития.

Предложените от Google етикети като „това изображение не изобразява реални събития“ или „това видео съдържание е синтетично генерирано“ ще работят като флагове.

Очевидно неверни твърдения, които биха могли да подкопаят доверието в изборния процес, също са забранени в Google, съгласно рекламната политика на технологичния гигант.

Google изисква политическите реклами да разкриват кой е платил за тях и предоставя информация за съобщенията в библиотека с онлайн реклами.

Оповестяването на дигитално променено съдържание в предизборни реклами трябва да бъде „ясно и забележимо“ и поставено там, където е вероятно да бъде забелязано.

Примери за това, което би оправдало етикетиране включени синтетични изображения или аудио, показващи човек, който казва или прави нещо, което не е направил, или изобразяващи събитие, което не се е случило.

През март фалшива снимка на бившият президент на САЩ Доналд Тръмп фалшиво показва, че е арестуван, беше разпространен в социалните мрежи. Изображението е създадено с AI инструменти.

Също през март беше разпространено дълбоко фалшиво видео на украинския президент Володимир Зеленски, който говори за капитулация на Русия.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР