Google подготвя опростена алтернатива на “горещата точкаПотребителите на повече от

...
Google подготвя опростена алтернатива на “горещата точкаПотребителите на повече от
Коментари Харесай

Нова функция ще улесни синхронизирането на Android устройства

Google приготвя опростена опция на “горещата точка ”

Потребителите на повече от едно Android устройства ще могат елементарно да ги синхронизират
(снимка: CC0 Public Domain)

Поредно изобретение в мобилната платформа Android приготвят разработчиците от Гугъл. Нова функционалност ще разреши цялостна синхронизация на Android устройства, сходно на групата функционалности Continuity в екосистемата на Apple.

Устройствата с Android, които работят с един същ акаунт в Гугъл, ще могат да взаимодействат изцяло между тях, разяснява в Twitter специалистът Мишал Рахман. Функцията за превключване на повиквания ще разреши на потребителите да сменят устройства по време на диалог, до момента в който самото превключване ще бъде по-проста опция на организирането на “гореща точка ”.
още по темата
Потребителите в екосистемата на Apple могат да предизвикват и одобряват телефонни позвънявания на своите Mac компютри и iPad таблети, стига да са свързани към същия Apple ID и в същата мрежа като своя iPhone, отбелязва The Verge. Но във версията на Apple тази функционалност не разрешава приемане на позвънявания от един iPhone към различен, до момента в който реализацията на Гугъл планува превключване сред всевъзможни устройства с Android, включително телефони.

Все още няма публични мнения от Гугъл по отношение на новата функционалност, само че опцията може да е потребна за консуматори, които носят повече от един смарт телефон със себе си. Функцията ще се появи в приложението „ Настройки “ и неговия подраздел „ Устройства и шерване “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР