Google планира да затегне политиката относно политическата реклама. Това се

...
Google планира да затегне политиката относно политическата реклама. Това се
Коментари Харесай

Google затяга правилата за политическа реклама

Google възнамерява да затегне политиката по отношение на политическата реклама. Това се показва в изказване, оповестено в сряда на нейния уеб страница.

В изказването се акцентира, че Гугъл лимитира опцията да насочва материалите на акцията към съответни потребителски групи. Представителите на компанията означават, че ще бъде допустимо да се ориентира политическата реклама единствено съгласно следните критерии: възраст на потребителите, техния пол и местонахождение. Ще бъде допустима процедура, включваща проявлението на тези материали пред публиката във всеки подтекст. Например тези, които четат публикация в интернет по икономическа тематика в интернет.

Новите правила ще влязат в действие във Англия до седмица, в други страни в Европейския съюз - до края на тази година. Гугъл ще ползва тези стандарти, с цел да работи по целия свят от 6 януари 2020 година

Компанията декларира, че подхваща ограничения за попречване на разпространяването на умишлено погрешна или подвеждаща информация по отношение на изборите по целия свят. Както е обяснено в изказването, това може да бъде да вземем за пример изказвания за гибелта на един от претендентите, отлагането на изборния ден или гласуването може да стане посредством изпращане на известие от мобилен телефон.

Освен това Гугъл отбелязва, че противодейства на разпространяването на подправени видеоклипове, основани по подобен метод, че да наподобяват като същински записи на изявленията на претендентите.

Компанията дава обещание, че ще даде повече информация за клиентите на политическата реклама, за това, към кого са ориентирани материалите на акцията, каква аудитория може да ги види. Както е посочено в изказването, част от тази информация, която се отнася до изборите в Съединени американски щати, Европейски Съюз и Индия, към този момент е налична за потребителите.

Както обясниха представители на Гугъл, тя има намерение да предприеме ограничения за " подсилване на доверието на гласоподавателите в политическата реклама ", оповестени в нейните платформи. Говорим за реклами, които се демонстрират в услугата за търсене на Гугъл и в портала на YouTube в компанията и също са сложени в някои уеб сайтове. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР