Google отнася 4.34 млрд. евро глоба за нарушения на антитръстовите

...
Google отнася 4.34 млрд. евро глоба за нарушения на антитръстовите
Коментари Харесай

Google отнася 4.34 млрд. евро глоба за нарушения на антитръстовите правила в ЕС

Google отнася 4.34 милиарда евро санкция за нарушавания на антитръстовите правила в Европейски Съюз. От 2011 година насам Google е налагала противозаконни ограничавания на производителите на устройства, работещи с Android, и на операторите на мобилни мрежи, с цел да затвърди господстващото си състояние в региона на общото търсене в интернет.

Сега Google трябва фактически да приключи тези практики в границите на 90 дни или да понесе санкции в размер до 5% от междинния дневен международен оборот на Alphabet, сдружението майка на Google.

По-специално Google e:

-изисквала от производителите да конфигурират авансово неговия браузър Chrome и неговото приложение за търсене Google Search, с цел да им даде лиценз за своя магазин за приложения Play Store;

-извършила заплащания до избрани огромни производители и оператори на мобилни мрежи, при изискване че конфигурират авансово и извънредно приложението Google Search на своите устройства; a също по този начин е

-попречила на производителите, искащи да конфигурират авансово приложения на Google, да продават мобилни устройства, работещи с различни версии на Android, които не са утвърдени от Google (т.нар. „ форкове наAndroid “).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР