Google от днес започна разпространението на новата версия на своя

...
Google от днес започна разпространението на новата версия на своя
Коментари Харесай

Основните нововъведения в Google Chrome 71

Google от през днешния ден стартира разпространяването на новата версия на своя браузър. Ъпдейтът до Chrome 71 не е доста огромен, само че съдържа няколко значими усъвършенствания и допълнения.

Блокиране на вредоносната реклама

Chrome стартира автоматизирано да блокира всяка реклама отвън критериите за вредоносна реклама. Те включват зареждането на вируси и нежелателен програмен продукт (PUA), скрити клик-области, автоматизирано препращане по линк, подправени известия, следящи курсора банери, заблуждаваща реклама и други.

Ако в уеб страницата се появи байрак за вредоносна реклама, неговият притежател има 30 дни за нейното непринудено прекъсване. Ако не се подчини, браузърът ще стартира автоматизирано да блокира всичката реклама в този уебсайт. Гугъл предлага потреблението на Abusive Experiences Report за инспекция на уеб страницата.

Неразбираеми абонаменти

Chrome ще предизвестява потребителите, че в уеб страницата има неразбираеми и загадъчни абонаменти и преводи, които не са разяснени. За да не излиза това предизвестие, информацията за паричните суми би трябвало да е ясно указана с съответни и забележими числа. Не се разрешават неразбираем текст за преводите, скрити предизвестия и други сходни уловки.

Блокиране на API на синтезатора на речта

Chrome 71 стартира да блокира автоматизираното възпроизвеждане на аудиото от уеб уеб страниците, употребяващи API синтезатора на човешка тирада. Тези API от време на време се употребяват от недобросъвестни рекламодатели.

Обновяването към този момент е изпратено до всички консуматори със постоянна версия на Chrome.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР