Google обяви резултатите от „2018 година на търсене“, класация на

...
Google обяви резултатите от „2018 година на търсене“, класация на
Коментари Харесай

Какво търсихме в Google през 2018-а


Гугъл разгласи резултатите от „ 2018 година на търсене “, ранглиста на най-често търсените термини, която показва неповторима вероятност върху значимите моменти и трендове от миналата година.

Светът през 2018 беше футбол. Класацията за най-характерни търсения се оглавява от Световното състезание по футбол, като то води и в класацията за известни спортни събития. Но на върха на класацията измежду общите термини попада и уебсайт, обвързван с образованието, наименуван „ shkolo”. Сред обществените и стопански тематики, които са намерили отражение в търсенето са „ GDPR”, “Истанбулска спогодба “, „ Турска лира “.

 g

Сватбата в английското кралско семейство е провокирала огромен интерес и измежду българите, като гала попада в топ 5 при събитията, а Меган Маркъл е измежду най-търсените персони за годината. Още по-интересно е наличието в тази ранглиста на Гинка Върбакова и естествено тук попадат голям брой персони от дребния екран.

 g

Кубрат Пулев в последните години е на върховете на класацията за спортни събития. И през 2018 не прави изключение, като мачът му с Хюи Фюри предстоящо е измежду водещите спортни събития на родна земя. Олимпийските игри, Уимбълдън, шампионатът в Австралия и мачове от вътрешното състезание преобладават в класацията за спортни събития.

 g
 Помощникът за всеки ден, с който ще имаме по-организиран и пълностоен живот Edna предлага Помощникът за всеки ден, с който ще имаме по-организиран и пълностоен живот
През 2018 се следи и засилен интерес към онлайн запаси свързани с образованието. Освен платформата „ shkolo” измежду най-търсените са и резултатите от матурите, състезанието „ Европейско кенгуру 2018 “, „ учебници МОН” и друга информация обвързвана с банкет в учебните заведения.

Два български кино лентата “Дъвка за балончета” и “Лили рибката” се включват в топ 5 на най-търсените филми, а уеб сайтът на Министерство на превоза за решение на листовки за шофьорски изпити и Комисия за отбрана на персоналните данни са измежду най-търсените термини, свързани с институциите у нас.

 g

А в галерията ни ТУК можете да видите по-подробно кои бяха най-търсените от българите неща в Гугъл през 2018-а

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР