Google обяви, че приложението Google Translate за iOS и Android

...
Google обяви, че приложението Google Translate за iOS и Android
Коментари Харесай

Google Translate превежда в реално време на 13 нови езика

Google разгласи, че приложението Гугъл Translate за iOS и Android към този момент разпознава цели 13 нови езика непосредствено през камерата на вашия смарт телефон. Ъпдейтът, който прибавя поддръжка на езици като арабски и хинди, сега се пуска за потребителите на мобилното приложение по целия свят.
Освен горните два езика, той носи още поддръжка на екзотични, само че публикувани езици като бенгалски и пунджаб, които са два от десетте най-говорени езика на света. Ако желаете да превеждате от езици като непалски, тамил, тайландски и виетнамски, към този момент също ще може да го вършиме.

Тази алтернатива на Гугъл Translate разрешава да извършите фотография непосредствено с телефона си, след което приложението обработва всеки четаем текст за вас. Това може да бъде доста потребно, когато пътувате, и с цел да активирате функционалността, би трябвало да чукнете на иконката с камера в приложението.

Откакто вкара образния превод през 2015 година, Гугъл Translate непрестанно прибавя нови езици. В момента приложението поддържа съвсем 50 езика, в това число десетте най-говорими. По-рано този месец даже бяха добавени локални диалекти, които да улеснят аудио превода.

Всички преводи в действително време стават с помощта на Neural Machine Translation (NMT) – машинно образование, което прави преводи като предсказва вероятността за поредност от думи. Гугъл употребява тази техника и за офлайн преводи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР