Google обединява сили с китайската Xiaomi, за да възстанови своята

...
Google обединява сили с китайската Xiaomi, за да възстанови своята
Коментари Харесай

Google обединява сили с Xiaomi в най-бързоразвиващия се пазар за смартфони в света

Google сплотява сили с китайската Xiaomi, с цел да възвърне своята ориентирана към Индия стратегия Android One, предава Bloomberg. Целта на американския софтуерен колос е да притегли милиони нови консуматори в петата най-голяма стопанска система в света.

Телефонът Xiaomi Mi A1 с две камери излиза на пазара през днешния ден на цена 14,999 рупии (234 долара) и ще бъде първият под знамето Android One. Компанията стартира плана преди три години в Индия, като задачата бе да пусне в продажба задоволително евтини смарт телефони, само че и с задоволително функционалности. Но предходните сътрудници на Гугъл не съумяха да продадат изключително доста устройства и ползата понижа.

С новото партньорство Гугъл сменя тактиката. Вместо да продава телефони от най-ниския клас, компанията желае да насочи напъните си към тези от междинния клас.

Проектът Android One, ориентиран към разрастващите се пазари и особено Индия, стартира в края на 2014 година и бе един от изключително значимите за основният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай, който тогава оглавяваше Android. Като индиец, той бе изключително заинтригуван да сложи смарт телефон с достъп до интернет в ръцете на колкото се може повече от своите сънародници.

В началото Гугъл съобщи, че слага цел телефоните да се продават на цена към 100 $, като употребяват версия на Android, която изисква по-малко запаси, само че и има по-малко функционалности. Трите най-големи производители на смарт телефони в Индия - Micromax, Spice и Karbonn - пуснаха редица модели, само че продажбите бяха разочароващи.

Сега новият телефон на Xiaomi е ориентиран към междинния ценови клас, достигайки до по-малко купувачи, само че заобикаляйки извънредно конкуретния невисок ценови клас, където марката има напълно малко значение, а маржовете са дребни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР