Google няма планове да пуска отново търсачката си в Китай,

...
Google няма планове да пуска отново търсачката си в Китай,
Коментари Харесай

Google се отказа от цензурираната търсачка в Поднебесната империя

Google " няма проекти " да пуска още веднъж търсачката си в Китай, макар че продължава да обмисля концепцията, съобщи пред конгресмени основният изпълнителен шеф Сундар Пичай.

Представители на законодателния орган и чиновници на компанията упрекнаха Гугъл, че е подготвена да се съгласи да цензурира услугата си, с цел да получи утвърждението на Пекин, напомня Reuters.

Основната платформа на Гугъл е блокирана в Китай от 2010 година, само че дъщерното на Alphabet Inc. сдружение от дълго време се пробва да навлезе още веднъж в страната, която има най-големият брой консуматори на смарт телефони.

Пичай съобщи, че все още няма полемики с китайското държавно управление. И отхвърли да съобщи какво би трябвало да предприеме Гугъл, с цел да се съобрази с китайските закони и да получи позволение.

Изслушването на Пичай пред представители на Конгреса не мина и без комични моменти. Стив Кинг (републиканец) реши да попита основния изпълнителен шеф на Гугъл за какво iPhone-а на внучката му " се е държал необичайно " по време на предизборната акция, която завърши неотдавна.

Пичай се видя заставен да изясни, че iPhone е дело на друга компания, а не на тези, която ръководи. След няколко разменени реплики се оказа, че телефонът може и въпреки всичко да е бил с операционна система Android, а не iPhone. И че в последна сметка " странното поведение " най-вероятно е било просто съобщение (notification).

Конгресмените доста държаха и да схванат за какво при написване на думата " глупак " в Гугъл излиза фотография на президента Доналд Тръмп. Разбира се, това е обвързвано с логаритмите на търсачката, от които шегаджии са се възползвали голям брой пъти, осъществявайки така наречен " бомба ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР