Google не е задължен да се съобразява с регламента на

...
Google не е задължен да се съобразява с регламента на
Коментари Харесай

Google спечели ключово дело в Европа

 Гугъл не е длъжен да се преценява с регламента на Европейски Съюз за " правото да бъдеш пропуснат “ за домейните на търсачката отвън Европа. Това постанови Съдът на Европейски Съюз, предаде БГНЕС.

Решението на магистратите от Европейския съд е победа на софтуерния колос по дело, което се счита за основно във връзка с това, дали европейската регулация би трябвало да се ползва и оттатък границите на Европа.

Американската компания настояваше, че премахването на избрани резултати от търсачката й, изисквано от европейското законодателство, не би трябвало да се простира върху домейна google.com и другите й уеб сайтове за страни отвън Европейски Съюз.

Решението на Европейския съд значи, че компанията би трябвало да отстрани линковете, които злепоставят персони или компании от търсачката си в Европа, само че не и в други страни, откакто получи искане за това.

Спорът стартира през 2015 година сред Гугъл и френският регулатор на персоналните данни. Гигантът вкара геоблокиране, което предотвратява европейските консуматори да виждат избрани връзки в мрежата само че отхвърли да цензуриране такива резултата в други елементи на света. Фирмата също по този начин оспори санкцията в размер на 100 000 евро, което френския регулатор наложи по проблема.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР