Google обеща да не използва здравните данни на компанията за

...
Google обеща да не използва здравните данни на компанията за
Коментари Харесай

Google няма да използва здравните данни на потребителите на Fitbit

Google даде обещание да не употребява здравните данни на компанията за фитнес тракери Fitbit. Ходът идва за да се избегнат проблемите на равнище Европейски Съюз за отбрана на антитръстовите правила по отношение на препоръчаното придобиване на Fitbit от страна на компанията майка на Гугъл - Alphabet, написа Reuters.

Обявената договорка възлиза на 2,1 милиарда $.

Наддаването, оповестено през месец ноември предходната година, ще помогне на Гугъл да поеме лидерски позиции на пазара на фитнес проследяващите устройства и смарт часовниците, който сега се господства от компании като Apple, Samsung, Huawei и Xiaomi.

" Тази договорка е за устройства, а не за данни. Оценяваме опцията да работим с Европейската комисия по метод, който пази упованията на потребителите, че данните на Fitbit устройства няма да бъдат употребявани за реклама от Гугъл ", декларира софтуерният колос в изказване до Reuters.

Ходът най-вероятно ще помогне на Гугъл да си обезпечи утвърждение от Европейски Съюз за сключването на договорката.
 Какво може да заплаши колосите в цифровата реклама Фейсбук и Гугъл?
Какво може да заплаши колосите в цифровата реклама Фейсбук и Гугъл?

Пазарът значително зависи от тяхната дарба да овладеят бъдещите промени

С дял от единствено 3% от международния пазар на носими устройства към първото тримесечие на 2020 година, Fitbit изостава от близо 30-процентния дял на Apple, като в същото време изостава и от Xiaomi, Samsung и Huawei, демонстрират данни на компанията за изследване на пазара International Data.

Сделката притегли тежки рецензии от страна на бранителите на поверителността на потребителите и от двете страни на Атлантическия океан заради опасенията, че Гугъл може да употребява здравната информация на Fitbit, с цел да ускори доминирането си в онлайн рекламата и търсенето. Междувременно проблемите с поверителността не попадат в разпоредбите за конкуренция.

Очаква се Европейската комисия да търси противоположна връзка от съперниците и потребителите, преди да реши дали да утвърди договорката. Комисията може и да изиска повече отстъпки от Alphabet или да стартира следствие, което може да продължи четири месеца, в случай че са налице съществени опасения.
 Гугъл купува Fitbit за 2,1 милиарда $
Гугъл купува Fitbit за 2,1 милиарда $

Технологичният колос стъпва на още един пазар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР