Google е платила глоба в размер на 700 000 рубли

...
Google е платила глоба в размер на 700 000 рубли
Коментари Харесай

Google с огромна глоба за неизтрито забранено съдържание

Гугъл е платила санкция в размер на 700 000 рубли или 10 900 $ за това, че не е изтрила резултатите от търсене, обвързвано със неразрешена информация, оповестяват международните медии.

"Google е платила санкция в размер на 700 000 рубли за това, че не е изтрила лист с уеб страници, блокирани в Русия “, гласи изказването на надзорния орган.

Миналата седмица ръководителят на "Роскомнадзор " подаде тъжба, че софтуерната компания не е изплатила санкцията, както и е трансформирала параметрите за пречистване на търсене, за които в началото е била санкционирана.

През юли органът наложи близо 11 000 $ санкция на софтуерния колос, за това, че не е премахнало несъмнено наличие от платформата си, което се счита за нарушаване на съветските закони за интернет. Той съобщи, че повече от 1/3 от линковете в единния указател за нелегално наличие са останали в резултатите от търсенето.

Година преди този момент Русия вкара закон, който изисква онлайн търсачките да изтриват всевъзможни хипервръзки към наличие, което е неразрешено в Русия. Гугъл отхвърли да свърже платформата си с федералната осведомителна система, където са изброени неразрешените уеб страници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР