Google направи малка промяна в начина на работа на Play

...
Google направи малка промяна в начина на работа на Play
Коментари Харесай

Google добавя DRM защита на всички Android приложения



Гугъл направи дребна смяна в метода на работа на Play Store, която може да окаже забележителен резултат върху сигурността на Android смарт телефоните. Компанията прибавя код към всички приложения, който да удостовери, че дадената програмка е дистрибутирана през Play Store или различен оторизиран канал. Това ще даде опция на потребителите да верифицират приложенията даже в офлайн режим. Това на процедура е DRM (digital rights management) под друга форма, само че няма място за суматоха - към този момент концепцията е да бъде усъвършенствана сигурността.

Ходът на Гугъл е ориентиран най-вече към консуматори в разрастващите се страни, които не постоянно разполагат с надеждни източници и би трябвало да прибягват до съмнителни снабдители на приложения. DRM добавката ще им разреши да смъкват спфтуер без терзание от скрити вируси или малуер.

От друга страна обаче, DRM може да бъде употребен за следене на потребителите и техните привички при потребление на обещано приложение. Също по този начин, може да стане невероятно за по-напредналите консуматори да вършат промени в другите програмки - да вземем за пример да отстраняват нежелани реклами, без да се постанова да отстранен първо DRM отбраната. Друг противен миг е, че разработчиците могат да употребяват DRM, с цел да накарат потребителите да преминат на по-нова версия на обещано приложение, без да могат да се върнат или да продължат да употребяват по-стара версия. Как ще бъде употребена тази добавка в Play Store следва да разберем.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР