Google може да подпомага събития на локални общности от разработчици

...
Google може да подпомага събития на локални общности от разработчици
Коментари Харесай

Google с възможности за подкрепа на локални общностти от разработчици

Google може да подкрепя събития на местни общности от разработчици посредством обезпечаване лектори или посредством спонсориране на действия към организацията на събития. Това обясниха от компанията по време на софийската спирка на “пътуващото шоу” на Гугъл Developers. Събитието се състоя в София тех парк на 21 юни.

“На първо место се опитваме да изградим платформа, върху която да стъпват общности, посредством които хората да могат да споделят своите познания и опит и която да отстранява възможните бариери”, изясни Пшевек Пардел, ръководещ Гугъл Developers в района. По думите му хората, участващи в сходни общности са подтиквани да взимат, само че и да дават назад свои познания.

 Пшевек Пардел

От компанията оферират на общностите да се възползват от техния опит при организирането на събития. Споменатите лектори могат да бъдат както от самата Гугъл, по този начин и външни експерти. Компанията може да поеме разноските по превоза и настаняването им в съответния град.

Гугъл Developers предлага многообразие от стратегии, четири от които са ориентирани към общностите от разработчици. Сред тях е налице и така наречен Women Techmakers стратегия, която е ориентирана към стимулирането на дамите в сферата.

Гугъл Developers Community Roadshow предложи на гостите и няколко работни семинара на тематики като „ Създаване на интелигентни неща с Android Things” и „ Машинно образование с Tensorflow ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР