Google, Microsoft и Amazon Google представиха своите AI продукти на

...
Google, Microsoft и Amazon Google представиха своите AI продукти на
Коментари Харесай

Американските технологични гиганти се фокусират върху AI пазара в Китай

Google, Microsoft и Amazon Гугъл показаха своите AI артикули на държавния конгрес, който се организира в Шанхай тази седмицa

© Thomas White Още по тематиката
Renault-Nissan ще вкара програмен продукт на Гугъл в колите си

Битката на софтуерните колоси за нахлуване в автомобилния бранш продължава
18 сеп 2018
Съединени американски щати притиснаха Китай с още по-тежки мита в опит да реализират договорка

Стоки на стойност 200 милиарда $ ще бъдат обмитени с спомагателни 10%
18 сеп 2018
Най-големите американски компании направиха коалиция против Тръмп поради митата

Exxon Mobil, Chevron, Microsoft, Alphabet, Apple, Amazon, Walmart и други считат, че комерсиалната война е пагубна
12 сеп 2018 Американските софтуерни колоси търсят по-лесен път към Китай и ще нападат пазара на изкуствен интелект (AI), написа Reuters. Фирмите срещат доста компликации заради по-строгите правила за наличие в Китай, както и поради въздействието на комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати, която продължава да се разраства.

По-силни дружно

Гугъл, Microsoft и Amazon Гугъл показаха своите AI артикули на държавния конгрес, който се организира в Шанхай тази седмица. Това се случва на фона на проектите на Пекин да построи своя промишленост за изкуствен интелект на стойност 400 милиарда $ до 2025 година

Китайските компании, както и самото държавно управление, са наясно, че не могат да се конкурират с американските си противници в международното съревнование за изкуствен интелект без известна доза съдействие. " Хей, Гугъл, да създадем човечеството велико още веднъж ", споделя в речта си от понеделник Тан Сиаоми, основен изпълнителен шеф на Sensetime, перифразирайки мотото на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Amazon и Microsoft разкриха проектите си да построят нови AI лаборатории в Шанхай. Гугъл също показа растящия брой принадлежности с изкуствен интелект, които готви за Китай. Миналата година софтуерният колос пусна нови AI артикули, в това число приложение за превод и игра за изобразяване в WeChat. Това са първите нови оферти за потребителите в Китай от страна на Гугъл, откогато търсачката беше блокирана през 2010 година

Амбицията на Китай да стане международен водач в областта на AI дава опция на американските компании, които притеглят по-голямата част от най-големите гении в международен мащаб. Наличието на световни научноизследователски планове за изкуствен интелект също е от изгода за Пекин, който има за цел да се трансформира в международен софтуерен водач през идващото десетилетие.

Нова тактичност

Лиу Хе, зам. министър-председател на Китай, който има забележителна роля за развиването на комерсиалния спор със Съединени американски щати, споделя, че за страната би било от изгода взаимното съдействие в AI сферата. " Като членове на световно село, уповавам се, че страните могат да се схващат и почитат, както и да работят с провокациите пред технологиите дружно ", сподели той по време на форума.

Пекин предприе нападателни ограничения предходната година, като настоя фирмите, държавното управление и военните да дадат на Китай " конкурентно преимущество " пред противниците му. Представителите на страната бяха извънредно деликатни при споменаването на водещата роля на страната по време на форума по отношение на ситуацията в AI бранша.

За Китай интернет към момента е затворена зона - търсачката на Гугъл още не може да се употребява, а Amazon не предлага облачните си услуги на територията на страната. Цензурата и разпоредбите за локалните данни също станаха по-строги в Китай през последните две години, а това е спънка пред новите задгранични компании, които желаят да се възползват от процъфтяващия интернет бранш.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР