Google Messages е една от най-използваните апликации за обмен на

...
Google Messages е една от най-използваните апликации за обмен на
Коментари Харесай

Android приложение надхвърли 5 милиарда изтегляния

Google Messages е една от най-използваните приложения за продан на известия

Потребителите на Android устройства са изтеглили над 5 милиарда пъти мобилното приложение Гугъл Messages (снимка: CC0 Public Domain)

Още едно приложение от екосистемата на Гугъл мина крайъгълния камък от 5 милиарда изтегляния в формалния Android магазин Play Store. Това е известната апликация Гугъл Messages – главното приложение за известия в смарт телефоните с Android.

Известно по-рано като Android Messages, приложението на Гугъл се трансформира в едно от най-използваните за SMS, MMS и RCS известия. То предлага банален интерфейс и потребни функционалности. Например, може да се комбинира с уеб-базиран десктоп клиент, което разрешава на потребителите да четат и дават отговор на известия от своите таблети, компютри, Mac или Chromebook компютри.
още по темата
Последният път, когато Гугъл Messages доближи значим стадий, беше напролет на 2020 година – тогава приложението записва един милиард изтегляния. По това време приложението не се инсталираше по дифолт на множеството устройства с Android, като се изключи смарт телефоните от серията Гугъл Pixel.

Статистиката на Гугъл Play включва изтегляния и предварителни инсталирания, само че не и актуализации. Най-голямата смяна от 2020 година е, че Samsung одобри Гугъл Messages като приложение за известия по дифолт за смарт телефоните от серията Galaxy S22. Възможно е известността на Samsung значително да е съдействала за бързия напредък на Гугъл Messages.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР