Google лансира платформа, предлагаща новини, за чието излъчване технологичният гигант

...
Google лансира платформа, предлагаща новини, за чието излъчване технологичният гигант
Коментари Харесай

Google стартира платформа с новини, за които ще плаща на издатели

Google стартира платформа, предлагаща вести, за чието лъчение софтуерният колос ще заплаща авансово по подписани покупко-продажби с издатели, в опит да покаже, че законодателството за налагане на заплащания, препоръчано от Канбера, не е належащо, съобщи „ Ройтерс “.

Приложението News Showcase, което досега е пускано единствено в Бразилия и Германия, в началото трябваше да започва през юни предходната година. Тези проекти бяха отсрочени, откакто Канбера реши да наложи законово условие на Гугъл и Фейсбук да заплащат на австралийски медийни компании за наличието им – невиждан акт, чужд другаде по света.

Компанията към момента лобира на срещи с държавното управление, като по-рано съобщи, че законодателството е „ неприложимо “ и заплаши да се изтегли от страната, в случай че то бъде наложено. Това обаче не наподобява притеснително за премиера Скот Морисън, който изясни, че при подобен сюжет търсачката на Microsoft – Bing, може да замести тази на Гугъл.

Стартирането на News Showcase през днешния ден води до заплащането за наличие към седем локални медии, в това число Canberra Times.

От Гугъл чакат да сключат съглашения с още издатели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР