Google и Facebook днес печелят повече от реклама, отколкото всички

...
Google и Facebook днес печелят повече от реклама, отколкото всички
Коментари Харесай

Дори не сте си и представяли колко много печелят от реклама Google и Facebook

Google и Фейсбук през днешния ден печелят повече от реклама, в сравнение с всички списания, вестници и радиостанции в света, взети дружно. През предходната седмица търсачката бе санкционирана с рекордните 2.7 милиарда $ (2.4 милиарда евро) поради корист с доминантната му позиция. Нарушението, съгласно Европейската комисия, се показва в това, че онлайн колосът показва при търсене на артикули резултатите от личната си услуга Гугъл Shopping на челните позиции.

Дори и наложената санкция обаче, която следва да бъде обжалвана да влезе публично в действие, това ще съставлява 0.42% от пазарната оценка на компанията към днешна дата. Или другояче казано, това е като да глобиш приблизително американско семейство, получаващи 80 039 $ годишно с 336 $.

През миналата година Гугъл записва доходи в размер на 80.8 милиарда $ от реклама. Това съставлява 11.54 $ за всеки гражданин на планетата Земя, само че също и повече от огромна част от Брутният вътрешен продукт на страните по света

Нещо повече. Ако прибавим и приходите от реклама на Фейсбук, възлизащи на 36.3 милиарда $, то към този момент е ясно, че Гугъл и Фейсбук генерират 83% от всички пари за реклама, изхарчени по света.

Парите, харчени за реклама в Китай, също са много. Трите огромни китайски корпорации Alibaba, Baidu и Tencent съумяват да привлекат 60% от рекламата в страната, само че това са единствено 15% от рекламните доходи по света.

Топ 12 на най-големите компании в областта на рекламата (след посочените нагоре пет) Yahoo! Microsoft, Linkedin, IAC, Verizon, Amazon, Pandora, Twitter, Yelp, Snapchat, Sina и Sohu съумяват да привлекат едвам половината от рекламните приходи на Гугъл.

Да, наложената санкция на Гугъл от страна на Европейска комисия е рекордна, само че тя по никакъв метод няма да забави развиването на компанията, написа Inc.
Това обаче е и повода електронната поща на Гугъл - Gmail, да претърпи основна смяна. Гугъл към този момент няма да сканира наличието на мейлите ни, за да им доставя персонализирани рекламни послания.

Считано от идната година, Гугъл обаче възнамерява да творение видео рекламен блокер, който ще бъде вграден в Chrome и ще ограничи наличие, което се счита за досадно.

Всички тези обявления евентуално са на стойност стотици милиони долари или даже милиарди, само че все пак те съставляват дребни късчета от приходите, които рекламната машина на Гугъл съумява да генерира.

До този миг светът не познава друга компания, която да има толкоз огромен дял от рекламния пазар, само че също по този начин и сходно въздействие по отношение на информация, която хората четат, както и продуктите, които използват и купуват.

Ето за какво всички погледи (на вложители и потребители) би трябвало да са ориентирани към точните данни за приходите на двете най-големи компании Гугъл и Фейсбук и да пренебрегват другата маловажна информация.

Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР