Google е добавила в Android 15 Beta 2 настройката Адаптивна

...
Google е добавила в Android 15 Beta 2 настройката Адаптивна
Коментари Харесай

Android 15 ще добави адаптивна вибрация към смартфоните – какво представлява тя

Гугъл е добавила в Android 15 Beta 2 настройката „ Адаптивна осцилация “ (Adaptive Vibration). Когато функционалността е задействана, смарт телефоните ще контролират интензивността на вибрационния мотор, анализирайки данните, идващи от микрофони и други датчици, оповестява 9to5Google. Ръчното контролиране на вибрационната реакция се появи в Android преди доста време, а в този момент Гугъл реши да развие тази концепция.

По подразбиране настройката „ Адаптивна осцилация “ е неактивна. Според Гугъл с активирането ѝ смарт телефонът ще контролира интензивността на вибрациите според от околната среда, получавайки данни от микрофона и други датчици на устройството. Подчертава се, че събраната по този метод информация не се записва.

Адаптивната осцилация да вземем за пример понижава интензивността на вибрациите, когато смарт телефонът лежи върху маса, само че в случай че е върху мека мебел, вибрациите ще се усилят.

Новата функционалност не е обвързвана с настройката за адаптивна осцилация при предизвестие, която понижава интензивността на вибрационния отговор, когато устройството е обърнато нагоре и когато дисплеят е включен. Тази функционалност дебютира с Гугъл Pixel 7a.

Времето ще покаже по какъв начин новата функционалност ще се прояви в действителния живот, само че от описанието тя наподобява потребна. Тя е участвала и в предходните бета версии на системата, твърди Android Authority, само че в този момент може да се употребява на процедура, макар че към момента е изключена по дифолт.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР