Google демонстрира работата на AR режима в електронните карти, който

...
Google демонстрира работата на AR режима в електронните карти, който
Коментари Харесай

В Google Maps се появи навигация в допълнената реалност

Google показва работата на AR режима в електронните карти, който за първи път бе показан предишното лято. Реализацията на тази функционалност доста наподобява на това, което дадоха обещание разработчиците на интернет колоса за Гугъл Glass. Само че в този случай е нужен само смарт телефон.

Журналистът на The Wall Street Journal Дейвид Пиърс (David Pierce) получи от разработчиците на компанията достъп до новата функционалност и показа получената при нейното тестване информация. Приложението дефинира местоположението на потребителя, сверява информацията с базата данни на Street View, задейства камерата на смарт телефона и извежда на екрана 3D стрелки, показващи накъде би трябвало да се поеме в тази част от определения маршрут.

Засега, в случай че прекомерно дълго се употребява навигацията в допълнената действителност, приложението изключва камерата и предлага на потребителя краткотрайно на употребява общоприетите Гугъл Maps. По този метод интернет колосът се пробва да обезопаси ненапълно потребителя, като го накара да откъсне взор от екрана на мобилното устройство, с цел да не бъде прегазен от минаващ наоколо автомобил или да вземем за пример, да не падне в отворена канализационна шахта.

Достъп до новата функционалност първи ще получат локалните специалисти, а по-късно през тази година, нововъведението ще може да се употребява от всички консуматори. Сега Гугъл се е фокусирал върху довършването и настройката на AR навигацията и нейното тестване с дребни групи хора.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР