Google Cloud е водещата на пазара марка за облачни решения,

...
Google Cloud е водещата на пазара марка за облачни решения,
Коментари Харесай

10-те най-популярни облачни услуги според FT

Google Cloud е водещата на пазара марка за облачни решения, съгласно настоящото или планувано потребление, демонстрират резултатите от изследване на Financial Times, извършено измежду клиенти на финансовото издание. Въпреки това, след разглеждане на неосъществените облачни решения за бизнес, които идват на разум измежду световната публика на FT, Amazon / AWS се обрисува като водеща мощ. Amazon се възприема като водач на облачните решения, отбелязвайки забележителен растеж по отношение на 2016 година, надминавайки съответния напредък както на Microsoft, по този начин и на Гугъл.

73% от компаниите са положително настроени към облачната услуга, която употребяват сега, само че към момента съществуват опасения по отношение на киберсигурността и облачната екосистема. Проучването на компанията открива още, че настроенията се трансформират в другите райони, като респондентите от район CEMEA (Централна Европа, Близкия изток и Африка) се оказват най-позитивни. Отношението към облачните решения се разграничават доста и въз основа на други фактори, като да вземем за пример период на внедряване на облака, размера на организацията и броя на употребяваните облачни решения.

Проблемите, с които се сблъскват компаниите, въздействат и върху отношението им към облачното решение. Девет от 10 компании се натъкват на доста проблеми през първите 6 месеца от внедряването, а след този интервал 75% имат непрекъснати затруднения. Тези проблеми включват неналичието на вътрешна потребителска експертиза и ръководство на няколко облачни услуги. Тези проблеми са разнообразни в обособените райони по света и в организациите с друг мащаб.
 Infographic: Adoption of Cloud - Who Do You Use? | Statista You will find more infographics at Statista

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР