Google, чиято компания майка е Алфабет, си партнира с компания

...
Google, чиято компания майка е Алфабет, си партнира с компания
Коментари Харесай

Google събирали здравни данни от милиони американци

Google, чиято компания майка е Алфабет, си партнира с компания за здравни грижи по скришен план за събиране на персонални данни от здравно естество на милиони американци от 21 щата, съобщи Ройтерс, като се базира на обява на вестник "Уолстрийт джърнъл ".

Проектът се казвал Найнтингейл и е почнал предходната година с основаната в Сейнт Луис компания Асеншън, добавя изданието, като се базира на осведомени източници и на вътрешни документи. Данните включвали лабораторни резултати, медицински диагнози и данни за хоспитализации. Имало и систематизирания с цялостната здравна история на хората, в това число имена и рождени дати.

Гугъл завоюва значимо дело за „ правото да бъдеш пропуснат “

Новината последва известия от по-рано този месец, че Алфабет, компанията майка на Google (Google), придобива американския производител на свързани устройства за фитнес Фитбит за към 2,1 милиарда $. Алфабет се стреми да навлезе на оживения пазар на фитнес гривни и смартчасовници.

Гугъл is working on a secret project to collect personal health data of millions of Americans, according to people familiar and internal documents https://t.co/0mWrRD7XQs
— The Wall Street Journal (@WSJ) November 11, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР