Google , че Earth Engine ще стане свободно достъпна за

...
Google , че Earth Engine ще стане свободно достъпна за
Коментари Харесай

Google прави достъпен Earth Engine за бизнеси и правителствени организации

Google, че Earth Engine ще стане свободно налична за бизнеси и държавни организации, които желаят да я употребяват, предава ZDNet.

Разкрита публично преди 12 години, Earth Engine е геопространтвена услуга, употребяваща фрагменти от спътници в орбитата към Земята и изчислителната мощност на облака на Гугъл, помагайки на университетски служащи и експерти, с цел да наблюдават измененията, реализирани по повърхността на планетата ни, нейните екосистеми и среди.

Идеята на Гугъл да комерсиализира Earth Engine е обвързвана с потребността на бизнесите през днешния ден да се съобразят с условията на държавни и регулаторни органи по съблюдаване на нездравословните излъчвания, които те създават с активността си.

„През годините, както бизнеси, по този начин и държавни управления се допитват все по-често до нас, изисквайки да усъвършенстваме техните старания по запазването на резистентност. Ние оказваме помощ на фирмите с отговорно ръководство на естествените запаси, до момента в който в това време построяваме устойчиви бизнес практики“, написа Ребека Мур, шеф на Гугъл Earth.

Компанията стартира да предлага достъп до услугата на стеснен брой бизнеси още през предходната година. ZDNet привеждат образец със SC Johnson, които употребяват Earth Engine, с цел да наблюдават измененията и придвижването на популациите от комари за по-доброто ръководство на дейностите им свързани с битка с вредителите.

Гугъл допълват, че Earth Engine ще остане безвъзмездна за потребление от некомерсиални организации и университетски институции с просветителна цел.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР