Google Bard – генеративният AI, който гигантът за търсене стартира

...
Google Bard – генеративният AI, който гигантът за търсене стартира
Коментари Харесай

Bard AI на Google може скоро да пристигне като уиджет за Pixel устройствата

Гугъл Bard – генеративният AI, който колосът за търсене започва след триумфа на Bing Chat на Microsoft – може скоро да се появи на устройствата Гугъл Pixel като уиджет на началния екран.

Microsoft и Гугъл са въвлечени в „ борбата на търсачките с изкуствен интелект “ и към този момент Microsoft е с дребна преднина – Bing Chat е наличен на компютър и мобилно устройство посредством приложение и като цяло се показва по-добре от Bard. Гугъл се стреми да навакса.

Няколко скорошни актуализации помогнаха на Bard да стане по-добър в математиката и писането на код – и в този момент, съгласно известията, Гугъл желае да го включи в своите смарт телефони.

Кодът, открит във файловете на приложението за Android, подсказва, че ще бъде под формата на уиджет за началния екран. Все още не е изцяло ясно дали ще е като независимо приспособление, или ще бъде включено към това за търсене на Гугъл.

Не се знае и дали мобилната версия ще предлага същите услуги като тази за браузър, само че сигурно достъпът ще е по доста по-лесен метод.

Събитието Гугъл I/O 2023 наближава и тогава е допустимо да научим доста повече детайлности.

Ексклузивно за Pixel

Bard сега е надъхан да бъде извънреден за телефоните Pixel, в това число Гугъл Pixel 6, Гугъл Pixel 7 и евентуално Гугъл Pixel Fold, който неотдавна беше разгласен.

Това няма да е първият път, когато Гугъл прави свои лични услуги извънредни за избрани смарт телефони.

Гугъл Stadia, която към този момент е затворена, в началото можеше да се употребява на мобилни устройства единствено в случай че са Pixel – фактор, който може да не е оказал помощ за ранната му известност, защото телефоните Pixel тогава не бяха доста.

Надяваме се, че Bard няма да свърши като Stadia – да бъде безогледно анулиран, когато компанията се отегчи да го финансира – само че ще би трябвало да изчакаме и да забележим.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР