Гонсало Игуаин - един от емблематичните нападатели в световния футбол

...
Гонсало Игуаин - един от емблематичните нападатели в световния футбол
Коментари Харесай

Край! Гонсало Игуаин изигра последния си мач

Гонсало Игуаин - един от емблематичните нападатели в международния футбол през последните 15 години, завърши с дейния футбол. Тази нощ аржентинецът изигра последния си мач за Интер (Маями), който беше от първия кръг на плейофите в Източната конференция на Мейджър лигата на Съединени американски щати. Тимът на Пипита загуби с 0:3 от Ню Йорк Сити и отпадна, с което завърши и присъединяване си през сезона.

Скоро Игуаин ще навърши 35 години и взе решение повече да не играе.

Той слиза от огромната сцена с 14 трофея на сметката си след 785 мача. В тях той има 366 гола и 127 асистенции. Нападателят записа и две участия на Световни шампионати - в Бразилия 2014 и в Русия 2018.
 Моуриньо към Игуаин: Да не ти омръзна да вкарваш голове? Моуриньо към Игуаин: Да не ти омръзна да вкарваш голове?
„ Чувствам, че това, което обичах най-вече като работи, завърши. Това бе половината ми живот, моята кариера, 17 и половина години “, съобщи Игуаин.

„ В съзнанието ми изникнаха мемоари от цялата ми кариера – това, което съм претърпял и работил. Затова в този момент напущам доста благополучен, тъй като съм дал всичко от себе си. Мечтата завърши, само че стартира нов живот “, добави Игуаин.

Той възнамерява да се занимава с проблемите на психологичното здраве.

Шесткратният първенец в испанската Ла Лига и троент отличник в италианската Серия А подписа с клуба от Мейджър лийг сокър през септември 2020 година. През този интервал той означи 29 гола в 67 срещи.

„ Гонсало напуща по метода, по който би трябвало – с всички голове, което е осъществя и с щастието, с което играеше. Начинът, по който се отнесе към съотборниците си и помагаше на отбора, е тъкмо този, който чаках. Мисля, че може да бъде извънредно горделив “, разяснява някогашният футболист на Манчестър Юнайтед и сегашен ментор на Интер Маями Фил Невил.

„ Аз персонално се гордея, че бях негов треньор. Мисля, че и клубът се гордее, че го имаше в редиците си. Напуска в добър миг, оказа помощ ни доста да стигнем до плейофите и в този момент може да се любува на идващия стадий. Желаем му всичко най-хубаво, а той постоянно ще бъде добре пристигнал при нас “, приключи Невил.
 Игуаин: Толкова години ме обиждаха по улиците, само че не можех да им отвърна Игуаин: Толкова години ме обиждаха по улиците, само че не можех да им отвърна
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР