Гонка с дрогиран шофьор без книжка завърши с двама ранени

...
Гонка с дрогиран шофьор без книжка завърши с двама ранени
Коментари Харесай

Разкриха подробности за среднощния екшън в Бургас и гонката с дрогиран шофьор

Гонка с дрогиран водач без брошура приключи с двама ранени служители на реда в Бургас.  Екшънът се разиграл в събота, в квартал „ Крайморие ”. Шофьор не се подчинил на полицейско предписание и избягал . Бил е преследван от служители на реда през няколко квартала. Стигнало се даже до конфликти с други коли и пукотевица със стоп патрони.

Всичко почнало към 19:00 ч. на контролно-пропускателния пункт „ Пода ”, когато чиновници на „ Гранична полиция ” подали сигнал за прекъсване на кола със софийска регистрация, чийто лидер не се подчинил на разпорежданията и увеличавайки скоростта, траял в посока Бургас. Бил последван от длъжностен автомобил, като е поискано и в допълнение полицейско подпомагане.

Автомобилът минал през бул. „ Тодор Александров ”, ул. „ Спортна ”, ул. „ Индустриална ” и се насочил към местността „ Върли бряг ” по черни пътища. В центъра на местността, заради придвижване с несъобразена скорост лекият автомобил блъснал два служебни автомобила, паркирани за блокиране на пътното платно , като служител на реда е бил ранен.

„ Колегата е със строшаване на ръката. В момента е изпратен за домашно лекуване след осъществен обзор ”, изясни шефът на полицията в Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Шофьорът траял в посока град Средец, където е било проведено последващо контролно-пропусквателен пункт. Там била ситуирана лента за наложително прекъсване с шипове . Преминавайки през нея, автомобилът спукал гуми и се блъснал в бордюра.

„ Водачът и пасажерът слизат от колата и побягват. Шофьорът е застигнат малко, откакто е излязъл и е арестуван. Пътникът е съумял да влезе в един блок, където се е качил на осмия етаж. Там е застигнат и арестуван ”, уточни ст. комисар Калоянов.

Според шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас е могло да се стигне до по-голям случай поради обстоятелството, че пробите за приложимост на наркотични субстанции и на лидера, и на пасажера са били позитивни. „ Тестът на водача е посочил съществуване на амфетамин и метамфетамин ”, добави той.

Водачът е тестван и за алкохол . Дрегерът отчел негативна проба. Тестван е и другият мъж. Алкохолната проба е била негативна, а за опиати позитивна.

Вторият служител на реда е потърпевш, когато органите на реда след предупредителни изстрели във въздуха със стоп патрони произвели и такива по самия автомобил. „ Възможно е това да се е случило в резултат на рикошет на три броя сачми ”, разяснява ст. комисар Калоянов.

Двамата мъже - водачът и неговият сателит, са арестувани за период от 24 часа.

Според наблюдаващия прокурор Иван Кирков за всичко това се планува отнемане от независимост до 6 години.

" Извършени са тежки умишлени закононарушения. Само лидерът ще бъде измамен под отговорност. Карал е без брошура. През 2012 година е наказан за кражба на горива от разнообразни коли, а през 2013 година за кражба от жилище , през 2016 година - за заповед за отбрана от домашно принуждение , а през 2021 година за държане на опиати. Подписах разпореждане за задържане за 48 часа, а на следващия ден или вдругиден ще бъде определяна мярка задържане под стража ", заяви той.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР