Гонка като във филмите из Централна България предизвикаха трима жители

...
Гонка като във филмите из Централна България предизвикаха трима жители
Коментари Харесай

Полицай, участвал в 360-километровата гонка, разри подробности за екшъна

Гонка като във филмите из Централна България провокираха трима поданици на Стара Загора. Полицията ги преследва близо 360 километра на територията на две области – Старозагорска и Пловдивска. Накрая колата беше спряна край село Ягода с лента с шипове за пукане на гуми.

Двамата пасажери в автомобила бяха арестувани на място. Единият от тях е престъпно проявен. Водачът – 29-годишният Васил, съумя да избяга и беше хванат след четиричасово търсене в региона на мъглижкото село Шаново. Очакват го три обвинявания – за неспазване на наредбите на органите на реда, за пътно безчинство и за шофиране под въздействие на метаамфетамини.

При преследването беше ударена и една от патрулките. Заради дързостта на осъщественото и заплахата да се укрие от прокуратурата ще изискат непрекъснато арестувани след мярката от 72 часа, сподели за Таня Димитрова, областен прокурор на Казанлък, пред БТВ. За двамата пасажери в колата се събират доказателства дали са направили закононарушение, добави тя.

„ Преследването не беше ужасно. Скоростта на придвижване беше над 160 км/час. Организирахме заградителни мероприятия. Беглецът не се подчини на подадения сигнал. Настъпи ПТП. Колегите продължиха с преследването. Случва се да преследваме джигити, само че не е постоянно “. Това описа служител на реда Николай Димов, който е един от участниците в преследването на нарушителите.

Полицаят, разпънал лентата със шипове, която е спряла автомобила на джигитите, Румен Караиванов описа за екшъна: „ При този тип прекъсване няма заплаха за пътуващите в автомобила. Това става бързо. Поставя се сигнален знак 100 метра преди лентата. Тези дейности последваха след предписание на оперативния дежурен в Стара Загора ".

През цялото време, автомобилът е сменял посоката на придвижване, стана ясно от думите им.

„ Винаги има боязън и терзание, само че гледаме да пазим живота и здравето на сътрудниците си, а и на бегълците “, сподели още служител на реда Димов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР