Gong.bgБарселона ликува на стадиона на вечния си враг Реал Мадрид

...
Gong.bgБарселона ликува на стадиона на вечния си враг Реал Мадрид
Коментари Харесай

Барса пак развя своето знаме на Бернабеу и промени историята

Gong.bg

Барселона ликува на стадиона на безконечния си зложелател Реал Мадрид за повторно в границите на три дни. След като през седмицата каталунците унищожиха огромния си противник с 3:0 в полуфинал реванш за Купата на Краля и го отстраниха от конкуренцията, в този момент сложиха кръст и на упоритостите му за купата, побеждавайки го отново на " Сантиаго Бернабеу ", този път единствено с 1:0.

Скромно, само че изцяло задоволително за момчетата на Ернесто Валверде да пернат с 12 точки пред мадридчани и да ги оставят да ритат за здраве в Примера дивисион до края на сезона. Големият воин за спечелилите беше Иван Ракитич, който означи единственото попадение в мача в средата на първата част.

Така Барселона записа своя 96-и триумф над огромния зложелател във всички шампионати в 242-ия мач сред двата отбора и за първи път от към 80 години към този момент има превес в общите борби. " Белите " останаха с 95 триумфа, а това беше трето тяхно поражение в три мача от този конкурент в границите на тази акция.

Мачът стартира с напън на домакините, които стигнаха до първия удар към вратата още в 3-та минута. Тогава те получиха право да изпълнят директен свободен удар на към 18 метра от голлинията, само че Гарет Бейл прати топката над вратата.

Последваха удари на Карим Бензема и Рафаел Варан, само че Марк-Андре Тер Стеген се намесваше превъзходно. Особено в един случай, когато недобре изчистена топка се озова на крайници на Бензема на към 15 метра от голлинията, само че немският пазач с една ръка отрази.

Чак към 20-та минута и гостите се посъбудиха. Тогава те стигнаха и до първата си рискова обстановка, когато Лео Меси получи топката в половината на Реал, направи страховит пробив, по този начин характерен за него, само че ударът му мина на сантиметри настрана от вратата.

Но каталунците нанесоха своя удар малко по-късно. В 26-та минута Серхи Роберто и Иван Ракитич направиха двойно подаване по десния фланг, Серхио Рамос комично увисна и разреши на хърватина да излезе самичък против Тибо Куртоа. А международния вицешампион от предишното лято с грациозен прехвърлящ удар преодоля белгиеца и откри резултата - 1:0.

След този гол мадридчани отново потеглиха напред. И пет минути след него желаеха дузпа. Но такава изрично нямаше. В 31-та минута Серхио Регилон направи пробив и като видя пред себе си Артур Мело, падна като подкосен. Съприкосновение със противника обаче нямаше и реферът напълно вярно не сподели бялата точка.

Последваха нови минути за Барса, като в 36-та Меси стреля от директен свободен удар малко над вратата, а четири минути по-късно имаше най-хубавата обстановка пред себе си преди почивката. Тогава той се измъкна против Куртоа, само че белгиецът избави.

Последната обстановка преди почивката беше за " белите ", като в последната минута на постоянното време Дани Карвахал центрира отдясно и качи топката на главата на Лука Модрич, само че хърватинът сподели, че тази част от играта не му е изключително мощна и не можа да смъкна топката, пращайки я над вратата. Така почивката пристигна при гол задатък на гостите.

С началото на втората част Реал още веднъж се втурна напред. Винисиус непрекъснато сновеше по фланга и се озоваваше на хубави позиции, само че ударите му бяха под всякаква рецензия. Най-чистата обстановка за бразилеца беше в 56-та минута, когато Серхио Рамос го откри с 30-метров пас, той овладя с едно допиране, само че изстрелът му от границата на вратарското поле още веднъж беше призрачен и Тер Стеген мазета.

Малко преди приключването на час игра Винисиус направи следващия си пропуск. Тогава Иван Ракитич подходи повърхностно в наказателното си поле и я изгуби, достигайки се до карамбол, разрешил на бразилския ас на Реал да стреля от чиста позиция. Топката обаче беше избита с гърди от Клеман Ленгле току пред голлинията.

Постепенно Барса умъртви този порив на домакините и наложи своето движение. А то беше на мъдро разиграване на топката и държане на противника надалеч от наказателното поле. Това разреши на Лео Меси да провежда няколко контри, при една от които в 70-та минута Усман Дембеле направи непростителен пропуск, с който можеше да постави точка на всичко.

Тогава аржентинецът се оправи с лекост с Дани Карвахал на десния фланг, с съвършен пас откри французина на противоположното крило, той беше самичък и нахлу в наказателното поле, само че ударът му с няколко сантиметра не съумя да откри очертанията на вратата.

Оттук до края на мача самодейността беше напълно на страната на Реал. Мадридчани нападнаха, само че се блъскаха като в стена в добре проведената отбрана на противника, в която блестеше с изявите си Жерар Пике. Серхио Рамос се включваше, с цел да засича с глава центрирания, само че и той нямаше ден.

Така до края на мача мадридчани се напъваха да измислят нещо, само че изцяло безплодно. Винисиус последователно се изгуби, Бензема го нямаше никакъв, а промените на Сантиаго Солари не способстваха с заостреност и в последна сметка Барселона съумя да устиска минималния си задатък и да нанесе втори пагубен удар по огромния си противник в рамките единствено на три дни на неговия стадион.

След тази развръзка каталунците събраха 60 точки на върха на класирането и на процедура зачертаха с дебелия флумастер упоритостите на Реал за купа, който остава трети с 48. Единствен в конкуренцията за купата още шансове има Атлетико Мадрид, който ще изиграе мача си от кръга в неделя.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР