Голямото заможно индийско семейство Чундават живее в провинцията и се

...
Голямото заможно индийско семейство Чундават живее в провинцията и се
Коментари Харесай

Зловещата и странна смърт на семейство Чундават

Голямото заможно индийско семейство Чундават живее в провинцията и се занимава със земеделие, само че през 1998 година вземат решение да се реалокират в северната част на Делхи, продавайки фермата и земята. Първоначално единствено Бопал – главата на фамилията, брачната половинка му Нараяни и най-малкият им наследник се местят, само че през идващите две десетилетия останалата част от фамилията отива при тях. До 2007 година 12-членното семейство Чундават живее в огромна двуетажна къща в Делхи. Основният им източник на приходи е магазин за хранителни артикули и шперплат, който те отварят на приземния етаж на къщата си. Семейството печели добре от магазина и това се дължи освен на положителното качество на стоките, само че и на сърдечния им темперамент. Бопал е доста отзивчив човек и всичките им съседи го считат за „ татко “, а брачната половинка му за „ майка “, като безусловно ги назовават „ татко и майка “. Нараяни е грижовна жена, която има навика да раздава храна и питиета на служащите по улиците, а също по този начин се грижи за локалните деца като за свои лични. Другите членове на семейство Чундават – трите деца на Бопал, две съпруги и петима внуци, също са уважавани членове на общността и оказват помощ в магазина. През 2007 година Бопал умира от старческа болест и за фамилията му е мъчно да одобри загубата, само че непоколебимо устоят скръбта. Те стартират да развиват бизнеса и даже отварят втори магазин. Освен това здравето на членовете на фамилията се е подобрило доста, защото са се отказали изцяло от алкохола и тютюна. Дори децата им се трансформират – стават по-добри в учебно заведение. Въпреки, че съседите виждат това ненадейно усъвършенстване в фамилията, те са прекомерно щастливи от протичащото се и не питат Чундават нищо, само че по-късно схващат до какви ужасни последствия са довели тези промени. Семейство Чундават постоянно отварят магазина си в 6 сутринта, само че на 1 юли 2018 година магазинът остава затворен. За всички това наподобява доста необичайно и изключително, че от сутринта никой не е виждал нито един член на фамилията. Накрая един 70-годишен мъж взема решение да се качи на втория етаж, с цел да разбере какво се случва.


Дълго чука на вратата, само че никой не му отваря. Тогава той инцидентно допира дръжката и открива, че вратата не е заключена. Когато влиза в къщата, викайки имената на членовете на семейство Чундават, той вижда нещо толкоз ужасяващо, че безусловно губи схващане и пада на пода. Когато се свестява побягва от къщата със мощни писъци и хуква към полицията. Изпратеният служител на реда влиза в къщата, само че не устоя повече от 10 секунди и побягва на открито. Малко по-късно, когато идват други служители на реда и локални чиновници, той още веднъж се осмелява да влезе вътре.


Освен злокобната панорама, която е разказана по-долу, полицията открива купчина от 11 дневника. Благодарение на тези записи е допустимо да се разбере какво в действителност се е случило с хората. Според записите всичко стартира малко след гибелта на остарелия Бопал. Семейство Чундават вика духовник, с цел да прочете молебствия за умрелия и по време на молитвата най-малкият наследник на Бопал, на име Лалит, внезапно стартира да пее. Лалит е считан за „ тъп “, защото преди няколко години претърпява тежка злополука и след нея изцяло стопира да приказва. Четете още: Дъската Уиджа и заплетеното ликвидиране на Клотилда Маршан Изглежда като знамение, само че от есента на 2007 година Лалит стартира фрапантно да трансформира характера и навиците си. Започва да командва, като че ли е най-големият в фамилията, открива строги правила, а броят на тези правила се усилва. Тогава Лалит споделя на членовете на фамилията, че всяка вечер духът на починалия Бопал превзема тялото и мозъка му, и че той желае да вкара всички тези правила, с цел да помогне на фамилията да „ избави душите си “. В сходство с новите правила всички би трябвало да бъдат вкъщи до 21 часа. В 21 часа Лалит, който в този миг е захласнат от духа на Бопал, им чете специфична молитва в продължение на половин час. С течение на времето членовете на фамилията привикват с това и изцяло одобряват Лалит като човек, в който влиза духът на Бопал. Дори стартират да го назовават ​​„ татко “. Това продължава доста години и през 2018 година духът на Бопал споделя на фамилията, че с цел да спасят душите си, би трябвало да изпълнят ритуала „ badh tapasya “, т.е. „ да висят като корените на звезден анасон “ – осъществяване на самоубийство посредством обесване. Семейството практикува този обред в продължение на осем дни и по време на тази процедура те се научават да връзват ръцете и краката си, да слагат главите си в примка, да стягат възела, да връзват очите и ушите си с части плат със завързаните си ръце. В деня на ритуала Лалит и брачната половинка му оказват помощ на другите членове на фамилията да заемат „ вярната позиция “ за обесване и защото остарялата Нараяни не може да го направи, те я отведена в спалнята и е удушена с колан. Веднага откакто тя стопира да се движи, Лалит и брачната половинка му се връщат в залата, с цел да довършат ритуала. Когато се убеждават, че всички са мъртви, Лалит и жена му завързват крайниците им, слагат главите им в примка, завързват устата и очите им, запушват ушите им и по-късно събарят столовете, на които седят. В този тип те са открити първо от 70-годишния комшия, а по-късно и от полицията. Новината бързо се популяризира из целия квартал и зяпачи се изсипват в къщата като наводняване. За малко време там се събира огромна навалица от уплашени и шокирани хора.


Десет от единадесетте души – двама мъже, шест дами и двама младежи, са открити обесени на приземния етаж на къщата. Те са със завързани очи и залепени усти с тиксо. Някои от телата са с вързани ръце и крайници. 77-годишната Нараяни е открита мъртва в друга стая. Членовете на фамилията са открити да висят на въжета, завързани за тавана в коридора, всички близо един до различен в кръг. Лицата им са съвсем напълно увити в плат, ушите им са натъпкани с памук, устите им са запечатани с тиксо, а ръцете им вързани на гърба. Наоколо има пет стола. Парчетата плат, които са увити към лицата са изрязани от един топ. Раджив Томар, първият служител на реда влезнал в „ къщата на ужасите “ разяснява: “През моята 17-годишна кариера в никакъв случай не съм виждал сходна сцена на закононарушение и се надявам в никакъв случай да не ми се постанова. Беше шокиращо. Останах единствено 10-15 секунди, преди да се втурна надолу, с цел да се обадя на старшите си. По това време не видях чии ръце бяха вързани и чии очи бяха затворени, видях единствено доста тела, висящи като клони на дърво. “ Според записите в един от дневниците семейство Чундават твърдо има вяра, че след довеждане докрай на този обред духът на Бопал ще влезе в стаята и ще ги избави от гибелта. Те преднамерено оставят входната врата отключена, с цел да улеснят Бопал. Семейството било безусловно несъмнено, че няма да умрат в ритуала, само че нещата се развиват по напълно различен метод. Аутопсията демонстрира, че всички те са умряли без побой, без рани или пострадвания, получени при самоотбрана, в телата им липсват опиати, а аргументите за гибелта се дефинират като „ обесване и удушаване “. Полицията споделя, че „ събитията на гибелта демонстрират всеобщо самоубийство по окултни аргументи или ликвидиране по окултни аргументи “. Но следователите преглеждат и опцията за ликвидиране с претекст, друг от окултния. В ранните стадии на следствието полицията записва случая на убийството разглеждайки го от всички страни. Но неналичието на оживели и очевидци попречва напредъка им. Интервюта със съседи разкриват, че в дните предшестващи нещастието Лалит е имал необичайно държание. Обикновено радостният човек бил тъмен и правел странни неща, споделил им, че починалият му татко е пристигнал при него в съня му и е превзел тялото му.


Обширните изявленията със фамилията, приятелите и съседите рисуват психически портрет на семейство Чундават, който разкрива, че те интензивно са възнамерявали бъдещите събития, очаквали са с неспокойствие бъдещето и ни минимум не са били склонни да се самоубият. Един от членовете на фамилията – Приянка, бил благоприятен и трябвало да има сватбена гала идната седмица, която фамилията възнамерявало старателно. Всичко това демонстрира, че фамилията в действителност не е очаквало, че ще почине до момента в който извършва ритуала. Психолозите разясняват, че тези смъртни случаи са резултат от “общо психотично разстройство “, при което членовете на групата се доверяват сляпо на един от тях и следват инструкциите без подозрение. Те декларират, че Лалит е страдал от “налудно разстройство “. Сега, съвсем пет години по-късно, точните условия на гибелта на семейство Чундават към момента не са ясни. Официално полицията дефинира обесването на „ самоубийство и удушаване като ликвидиране или подкрепено самоубийство “. Но наподобява малко евентуално в миналото да разберем какво в действителност се е случило там …
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР