Голямото шествие за отхвърляне на тероризма започна тази вечер в

...
Голямото шествие за отхвърляне на тероризма започна тази вечер в
Коментари Харесай

Испанският крал Фелипе Шести участва в голямото шествие в Барселона

Голямото шествие за отменяне на тероризма стартира довечера в Барселона с присъединяване на испанският крал Фелипе Шести, проведено като реакция на атентатите в Каталуния, при които починаха 15 души, а минимум 126 бяха ранени, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Зад големия бандерол с надпис "No tinc por " ( "Не ме е боязън " на каталунски) в първите редици бяха, както беше оповестило кметството, представители на другите служби, общности и организации, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август - служители на реда и пожарникари в униформи, лекари в бели престилки, таксиметрови водачи, елементарни поданици на квартала към "Рамблас ", продавачи и притежатели на магазини и заведения в региона.

Присъствието на Фелипе Шести измежду участниците в шествието е нещо извънредно. Това е първото присъединяване на испански монарх в проява от възобновяване на монархията през 1975 година. Кралят беше няколко редици след челния бандерол, наред с премиера реакционер Мариано Рахой и доста политически персони: министри, районни ръководители, партийни ръководители.

На някои от лозунгите над главите на хората пишеше: "Най-добрият отговор е мирът " и "Не на ислямофобията ". Много от стачкуващите носеха и сепаратистки каталунски флагове. Подобни демонстрации бяха проведени в други градове в страната - в Мадрид, Валенсия и Виго.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР