Голямото пътуване започна. Хиляди тръгнаха на път в последния работен

...
Голямото пътуване започна. Хиляди тръгнаха на път в последния работен
Коментари Харесай

Голямото пътуване започна: Има ли тапи и промени в движението?

Голямото пътешестване стартира. Хиляди потеглиха на път в последния работен ден преди празниците . Очаква се засилен трафик по главните пътни артерии. Въведени са и промени за облекчение на придвижването. 

Предприети са спомагателни ограничения за сигурност

Полицията ускорява контрола и повече екипи на терен ще наблюдават дали се съблюдават разпоредбите за придвижване. Ще бъдат проверявани водачите за приложимост на алкохол, опиати и превишена скорост.

Снимка: bTV

Около 17 ч. трафикът на изхода от София към Автомагистрала „ Тракия “ към този момент е по-осезаемо претрупан. Въпреки това - колони от коли към момента няма. 

Снимка: bTV

Спокойна е ситуацията при пътен възел „ Симитли “, на пътя за Банско и останалите зимни курорти, както и на границата с Гърция. Проходът „ Предела “ беше краткотрайно затворен за придвижване на камиони с ремаркета и полуремаркета. Очаква се в идващите часове придвижването там да се ускори.

Става въпрос за двата бързи влака София – Варна и пътническия трен от Карнобат за Варна

Натоварен трафик се очаква и по други съществени пътни артерии. За да се улеснят пътуващи по Автомагистрала „ Хемус “, в най-натоварените часове АПИ стопират придвижването на камионите над 12 т в посока Варна сред 30-и и 47-и км.

Снимка: bTV

Възможно е в петък и в събота в часовете с най-интензивен трафик да бъде спряно и придвижването на всички транспортни средства, пътуващи към София по автомагистрала „ Хемус “, от пътен възел „ Осиковска Лакавица “ до Правец или чак до Витинска река. Целта е да не се пречи на излизащите от София коли.

Пуснати са и спомагателни 12 000 места

Важна смяна в придвижването и на 27 декември

На 27 декември, Стефановден, целият трафик от София към Варна ще бъде спиран още на 30-ия километър и ше бъде пренасочван по остарелия път през Витинска река, малко преди тунел „ Витиня “. Така ще се даде преимущество на връщащите се към столицата, които в този сектор ще се движат по всички ленти на автомагистралата без спешните.

Всички, които ще пътуват в събота би трябвало да знаят, че се чака рисков плевел вятър. Вижте повече тук:

Там скоростта напразно може да доближава 70-90 километра в час
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР