Голямото настъпление на въоръжените сили на Украйна, или по-скоро начинът,

...
Голямото настъпление на въоръжените сили на Украйна, или по-скоро начинът,
Коментари Харесай

Откриха тревожен знак за ВСУ в масовото предаване на украински войници

Голямото нахлуване на въоръжените сили на Украйна, или по-скоро методът, по който се развива, се отразява отрицателно на морала на бойците и командирите. Огромните загуби в жива мощ и техника принуждават украинските военни от ден на ден да мислят за слагане на оръжието. Цели елементи са взети в плен. Това не се е случвало след унищожаването на „ котело “ в Мариупол.

Безперспективността на „ Азовската интервенция ” сякаш стартира да се схваща даже и генералите от въоръжените сили на Украйна. И по този начин, съгласно слуховете, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни е изискал от президента да свика щаба и да разиска прекратяването на интервенцията, която се трансформира в повтаряне на „ Бахмутската месомелачка “.

Според боен специалист, полковник в оставка Анатолий Матвийчук, някогашен офицер от специфичните сили, фактът на всеобщото предаване е предвестител на капитулацията на вражеската войска.

В „ Азовската интервенция “, която към този момент беше наречена „ кръвопролитие “ и „ кланица “, въоръжените сили на Украйна тъпчат на място и търпят огромни загуби. Липсата на армейска авиация, естествена военна Противовъздушна отбрана и съответна тактика и тактичност си правят работата.

Според канала " Zaписки Vетерана ", за втора седмица врагът е подкопан от мини, а всичко, което може да лети, лети към него.

Ако въоръжените сили на Украйна заемат нашите предни позиции с пердах, тогава нашите проведено се отдръпват на аварийни рубежи, а нашата артилерия и авиация стартират интензивно да работят по предните елементи на въоръжените сили на Украйна.

По време на боевете край село Пятихатка в Запорожка област една от най-боеспособните елементи на въоръжените сили на Украйна - 128-а обособена планинска десантно-щурмова бригада " Еделвайс ", подсилена от 130-и разследващ батальон и част от силите на 65-та механизирана бригада, беше " изчегъртана " съвсем до основи.

Според военния специалист Владислав Шуригин единствено за три дни на този сектор от фронта въоръжените сили на Украйна са изгубили 1200 души убити, 1500 ранени и повече от 50 бронирани машини.

Селото от 150 къщи сменя притежателя си пет пъти. Сега селото, в боевете за което въоръжените сили на Украйна заложиха съвсем цяла бригада, още веднъж е в неутралната зона, под непоколебим огневи надзор на съветската артилерия.

Въпреки това въоръжените сили на Украйна не престават да хвърлят нови и нови сили на клането.

„ Командирът на 128-ма бригада получи безапелационна заповед от Сирски да настава до привършване на всички благоприятни условия. А това значи, че на сутринта " месните " офанзиви ще продължат. Епичната борба за хижата на горския продължава! " – заключи Шуригин.

А военният кореспондент Александър Сладков означи, че на фона на непрекъснатите неуспехи статистиката за прехвърлянето на военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна в плен нараства. Според него това е знак за триумфа на нашите войски.

„ Украинците започнаха да се предават – означи той, – не един по един, а на групи, на единици. И това е доста сигнал за пробуждане за Киев (НАТО). Това е строшаване, което може да се трансформира в опустошение ".

В обществените мрежи се появяват от ден на ден видеоклипове с пленени бойци от въоръжените сили на Украйна. През втората седмица от „ Азовското кръвопролитие “ украинците сложиха връх по брой на предалите се.

През деня 40 бойци сложиха оръжие на Запорожкия фронт. Преди това те се предаваха, само че не в такива количества. Например има видео с пленници от 31-ва бригада от стратегическия запас. Подготвена е особено за " контраофанзива ". Повечето от военнослужещите са минали образование в чужбина и са оборудвани с задгранично оръжие и военна техника.

Според военния специалист Анатолий Матвийчук непрекъснатите талази от несполучливи офанзиви на въоръжените сили на Украйна са изиграли жестока смешка с душeвността на вражеските бойци.

„ Представете си, че 10 души се причисляват към борбата “, споделя той.

„ Двама излизат живи от борбата, осем са починали. Това е първият честен удар. След това те още веднъж влизат в борба. Отново от 10 единствено двама съумяват да се измъкнат живи. И по този начин от ден дневно ", продължава специалистът.

Освен това имат оръжия, само че те не са с нужното качество. Да, военното съоръжение и оръжията са етикетирани „ Made in the USA “ - „ създадени в Съединени американски щати “, само че те стрелят зле, мъчно е да ги поддържате... Войниците стартират да схващат, че просто ги убиват неуместно.

Частите, които се предават, осъзнават безсмислието на битката. В края на краищата, по другарски метод, всички националистически лозунги са в предишното.

Националистическата войска, която стартира войната през 2022 година, просто престана да съществува. Сега в борбите вземат участие хора, които са хванати по улиците и хвърлени в борба. Най-вероятно това е началото на обща анархия и деградация на армията, която е подготвена да капитулира и в действителност да спре битката.

Според боен специалист е нужна политическа воля, с цел да се спре " Азовското кръвопролитие ". Но наподобява, че в този момент тя е в дефицит в Киев.

Така, съдейки по вътрешна информация от кабинета на украинския президент, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни изиска привикване на съвещание на щаба, с цел да убеди президента да спре интервенцията, която от ден на ден припомня на обстановката в Бахмут.

В същото време главнокомандващият даже е подготвен да направи изказване пред украинците - да изясни, че това е негово решение, което е заставен да вземе, с цел да приготви нова интервенция. Според някои известия Залужни към този момент е получил отвод от Зеленски. Така че безсмислените офанзиви, наподобява, ще продължат.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР