Голямото есенно обновяване Windows 10 October 2018 излезе преди няколко

...
Голямото есенно обновяване Windows 10 October 2018 излезе преди няколко
Коментари Харесай

Обновяването Windows 10 October 2018 създава конфликти с някои процесори на Intel

Голямото есенно възобновяване Windows 10 October 2018 излезе преди няколко дни и както нормално, с излизането на нещо толкоз огромно, породиха някои проблеми.

Така да вземем за пример, при обновяването на операционната система посредством Windows Update, някои преносими компютри започнаха да се държат необичайно. Първоначално доста нараства потреблението от акумулаторната батерия, а по-късно се появява известие за несъответственост на драйвер, след което обновяването стопира да се конфигурира и се извежда известие за неверен аудио и екран драйвер. Причината за това държание е, че някои процесори на Intel (с интегрирана графика Gen 9.5, чиповете Skylake от 6-то потомство и нагоре) не работят добре. Проблемите са в интегрирания контролер за HDMI и DisplayPort интерфейсите.

Оказа се, че старите версии (10.25.0.3 и надолу) на софтуера за ръководство на този контролер провокират тези спорове. Intel към този момент показа новата версия 10.25.0.10 за ръководството на въпросния контролер, която не основава спорове и е част от пакета драйвери Graphics Drivers 25.20.100.6323. Тази версия отстранява проблемите при обновяването на Windows 10. На потребителите с компютри, основани на процесорите на Intel от по-ново потомство се предлага в началото да обновят графичния си драйвер и по-късно да конфигурират Windows 10 October 2018.

As far as I can tell, my computer downloaded the latest Windows 10 update around 3pm today and during that process it unlinked my Documents directory then unpacked its own setup files that overwrote my own files.

I am so angry at Microsoft right now – if this is the case.

— Windows 10 deleted my cat (@MakatiCub) October 4, 2018

Появи се и нова информация за изтриването на потребителските файлове при инсталирането на огромното есенно възобновяване. Оказа се, че се изтриват файловете, които не са маркирани да бъдат синхронизирани с електронния облак OneDrive. Всъщност, най-добре е да се вършат аварийни копия и архиви.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР