Голямото дерби на испанския футбол между Барселона и Реал Мадрид

...
Голямото дерби на испанския футбол между Барселона и Реал Мадрид
Коментари Харесай

Отлагат Ел Класико за декември?

Голямото дерби на испанския футбол сред Барселона и Реал Мадрид ще има нова дата. Според информация на “Sport.es”, мачът ще бъде пренасрочен за 18 декември. От Испанската федерация не са оповестили публично решението си, само че съвсем несъмнено дуелът ще бъде пренасрочен.

Сблъсъкът от 10-ия кръг на Примера дивисион по стратегия би трябвало да се изиграе на 26 октомври на “Камп Ноу”. В момента обаче в Каталуния ситуацията е напрегната и има съществени митинги откакто Върховният съд в Испания осъди девет каталунски политици по делото за референдум за самостоятелност на Каталуния през 2017 година Именно това е повода да се стигне до решението мачът да бъде изместен за друга дата.

Първоначално имаше концепция срещата да бъде преместена на “Сантиаго Бернабеу”, само че от Барселона бяха безапелационни, че не одобряват този вид.

Очаква се смяната на датата на Ел Класико да промени и началния час. По стратегия дербито трябваше да се играе от 14:00 часа българско време, с цел да може да бъде гледано от повече фенове в Азия и Америка, само че в този момент е по-вероятно мачът да е в късните часове на деня.

Примера дивисион 10 кръг, събота 26 октомври  Барселона 14:00  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР